Szombaton a Mosoni-Dunán rajtol a Hazai Vizeken

A hétvégén hivatalosan is megkezdődik a Hazai Vizeken 2023-as évada. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szabadidős sorozata idén négy állomásból áll, és most szombaton a Mosoni-Duna Túraversennyel veszi kezdetét, ahol négyféle táv közül is választhatnak a mozogni vágyók.

Az április 22-i „idénynyitón” a kanyarulatokkal teli, nyugodt vízfolyású Mosoni-Dunára várjuk azokat, akik családjukkal, barátaikkal, vagy akár egyedül vennének részt egy aktív hétvégi programon. Érdemes egy napot szentelni a folyó csodálatos élővilágának is, a parton végigfutó erdők, nádasok impozáns látványt nyújtanak a résztvevőknek.

Szombaton a Mosoni-Dunán rajtol a Hazai Vizeken

 A Mosoni-Duna Túraversenyen tengeri, túra-, vagy versenykajakkal, kenuval, outriggerrel, vagy akár SUP-pal lehetséges a vízreszállás. Négyféle táv közül lehet választani, amelyek négy különböző helyszínről rajtolnak.

  • Rövidtáv (8 km): Győrzámoly
  • Hosszútáv (16 km): Dunaszeg
  • Extrém 45 (45 km): Kimle
  • Extrém 75 (75 km): Mosonmagyaróvár
Szombaton a Mosoni-Dunán rajtol a Hazai Vizeken

A cél minden táv esetében a győri Aranypart I. Szabadstrand, ide várunk minden célba érkezőt. Kategóriánként díjazzuk az első három helyezettet, illetve minden résztvevő kap befutóérmet. Emellett ebédet is biztosítanak a szervezők. 

Az már most biztos, hogy több, mint százan szállnak majd vízre, de az evezzitthon.hu oldalon csütörtök 20 óráig még lehet nevezni, valamint a további fontos információkról itt lehet bővebben olvasni.

Szombaton a Mosoni-Dunán rajtol a Hazai Vizeken

A 2023-as Hazai Vizeken sorozat összesen négy állomásból áll. A Mosoni-Duna Túraversenyt követően, június 3-án lesz a Dunakeszi Futam, de lesz még egy állomás Szarvason (június 18.), illetve Balatonfüreden (augusztus 26.) is. Utóbbi két eseményekről hamarosan bővebb információk olvashatók az evezzitthon.hu oldalon. 

Minden állomáson pontokat lehet gyűjteni az egyes kategóriákban, amelyek a sorozat végén összesítve lesznek, ami alapján kikerülnek a szezon legjobbjai.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók