Sikeres oktatási hetet zártak a regionális akadémiák

Idén is megrendezték a regionális akadémiák oktatási hetét, amelyet nagy érdeklődést övezett az edzők és sportvezetők körében. Hétfőtől péntekig hat helyszínen zajlottak az oktatási napok.

A regionális akadémiai rendszerben néhány éve hívták életre az oktatási hetet, amelynek elsődleges célja az volt, hogy az edzők, sportszakemberek, sportvezetők egymást között megoszthassák a sportági tudást.

„Kisebb csoportokban, interaktív formában valósultak meg az előadások minden helyszínen. - kezdte Sík Márton, a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere. - Nem feltétlenül központi, országos témákban gondolkoztunk, sokkal inkább abban, hogy a napi edzői munkában szerzett a tapasztalatokat, tudástárat kérdezz-felelek, beszélgetés formában át tudják adni egymásnak a szakemberek. Az idei és az elmúlt évekre is jellemző, hogy ez a párbeszéd megvalósul, nagyon jó egyeztetések, interaktív tapasztalatcserék voltak egy-egy előadás után.”

Sikeres oktatási hetet zártak a regionális akadémiák

Az MVM Szegedi VE szakmai vezetője hozzátette az oktatási hét kifejezetten edzőknek és egyesületi vezetőknek szól, amelyekért kreditpontokat is lehet szerezni.

„Az aktivitást tekintve, minden helyszínen körülbelül 30-40 fő gyűlt össze, összesen nagyjából 200 fő vett részt az oktatási héten. Általában a legtöbben a saját regionális akadémiai oktatási napjukon vesznek részt, ami azt mutatja, hogy az akadémiai rendszer egy nagy közösségé alakította a régiókat. Emellett most is voltak olyanok, akik célzottan egy-egy előadás miatt ellátogattak más helyszínekre is.”

Sikeres oktatási hetet zártak a regionális akadémiák

A legtöbb előadást edzők tartották, azonban fókuszba kerültek más területek is, úgymint a mentális egészség, a gyógytorna vagy az evészavarok témaköre.

Idén is állandó blokként szerepelt minden helyszínen a kötetlen szakmai beszélgetés, ahol a résztvevők szakmai kérdésekkel fordulhattak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkárához, Kubina Ádámhoz, illetve Boros Gergely, szakmai igazgatóhoz.

„Az edzők különféle szakmai témákban kérdezhettek és tehettek javaslatot. Néhány ilyen érintett terület volt például: a válogatási elvek, a felkészülési programok, versenyszabályok, a ZEBRA.” - mondta Sík Márton.

Sikeres oktatási hetet zártak a regionális akadémiák

A Vajda Attila RA Szegeden, a Csay Renáta RA Győrben, a Kökény Roland RA Tiszaújvárosban, a Kammerer Zoltán RA Dunaföldváron, Wichmann Tamás RA az MKKSZ Dr. Baráth Etele Székházában, a Gyulay Zsolt RA pedig Dunakeszin tartotta meg saját oktatási napját.

„Szegeden alapvetően arra fókuszáltunk, hogy a közös munkával elkezdett fejlesztési modell részleteibe adjunk betekintést. Kiemeltünk három témát: az erőfelmérő-gyakorlatok, a prevenciós gyakorlatok és a mentális felkészülés témakörével foglalkoztunk az oktatási napon.” - zárta Sík Márton.

Sikeres oktatási hetet zártak a regionális akadémiák

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók