Rántott hússal és alvással ünnepelnek

Szombaton megmozdultak a sportág kis hősei. Három helyszínen, Győrben, Pakson és Tiszaújvárosban több mint 2100 gyerek teljesítette a Héraklész fizikai felmérő kihívásait.

„Hogy mi volt a legjobb? Ahogyan ideutaztunk. A csapat együtt jött a busszal, és az olyan jó volt – így kezdte élménybeszámolóját a győri helyszín 2007-es korosztályának leány győztese, Takács Réka. A kilenc esztendős, icipici lány, az ASI kajak-kenu szakosztályának versenyzője, másfél éve kajakozik és húzódzkodásban bizony huszonkétszer volt képes felhúzni magát. – Nagyon készültünk erre a versenyre, de azért a kajakozásban a kajakozás a legjobb. Jó kint lenni a vízen és figyelni arra, amit az edzőnk mond nekünk.”

Győrben – ahogyan az ország nagy részében – egész nap szakadt az eső, de ez sem tántorította el a gyerekeket a futástól, a Bercsényi Miklós Szakközépiskola tornatermében pedig lelkesen végezték a húzódzkodás, lábemelés gyakorlatokat, amelyeket az idősebbeknél súlyzózás is kiegészített.

„Jó kis küzdelmeket hozott ez a nap, igaz, az eső miatt elmaradtak a csúcseredmények a Cooper-futáson. Nagyon örültem neki, hogy ennyi gyerek nevezett, a győriek, akik a legnagyobb létszámban voltak jelen, a legkisebb korosztályában is rengeteg gyereket tudtak indítani” – mondta olimpiai bajnokunk, Dónusz Éva.

„Apu, mióta is kajakozom? – fordult hátra édesapjához a hajdúnánási Mircse Iván, aki a tiszaújvárosi helyszínen nyerte meg a 2007-es fiú kajakosok versenyét. – Apa azt mondja két éve. Hogy mit szeretek a legjobban benne? A futást. Most a második lettem a futásban, összességében pedig első. De nem ez az első eredményem, már nyertem több versenyt is. Nagyon örülök ennek is, és a legjobb, hogy most a kedvenc ebédemet kapom: sült krumplit rántott husival.”

Tiszaújvárosban a Városi Sportcsarnokban rendezték meg a fiatalok vetélkedését, a helyi klubok képviselői mindent megtettek annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a nap.

„Jó hangulatú volt a tiszaújvárosi verseny, köszönet illeti az itteni klubokat a szervezésért, a színvonalas rendezésért. Örömteli, hogy itt is ilyen sok gyerek mozdult meg, még a zuhogó eső sem tudta kedvüket szegni” – mondta a helyszínen lévő Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára.

„Egész télen erre a versenyre készültem – magyarázta éretten, okosan Juhász István Pakson, aki a 2005-ös kenus fiúk versenyét nyerte meg. Az Atomerőmű SE fiatalja számára nem új érzés ez a siker, hiszen tavaly is ő bizonyult a legjobbnak a Héraklész viadalon. – Sokat készültünk erre a versenyre, heti négy edzésünk van, és nagyon szeretem ezt a sportágat, mert jó élményeket ad. Most a lábemelésben és a húzódzkodásban voltam kiemelkedő. Hogy miként fogok ünnepelni? Azt hiszem, hazamegyek és lefekszem aludni.”

„Az eső ellenére, ami itt Pakson nem is volt olyan vészes, jól sikerült a program. Tíz évfolyam számára rendeztek versenyeket, még a 2007-es születésűek is megmérették magukat. A legkisebb indulók megkapták a Misu és a piros kenu könyvet, a gyerekeknél az első hat, az ifiknél az első három helyezett versenyzőket díjaztuk” – adott gyors helyzetjelentést Kovács Tamás, szakmai koordinátor.

A 2016-os Héraklész fizikai felmérőt három helyszínén több mint 2100 gyerek versenyzett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók