Rangos elismerést kapott Baky Dániel

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) sportpszichológusa a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) megalapításának 25. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen Plesa István-díjban részesült.

A Magyar Paralimpiai Bizottságot 1997. szeptember 13-án alapították. A negyedszázados jubileum alkalmából kedden este az Öbölház Rendezvényközpontban tartottak nagyszabású ünnepséget, amelyen hazai állami és sportvezetők, sportszakemberek és a szervezet támogatói is részt vettek.

A jubileum alkalmából díjazták is azokat, akik az elmúlt időszakban a legtöbbet tették a magyar parasportért. Baky Dániel a paralimpiai mozgalmat támogató és segítő egészségügyi sportszakembereknek járó Plesa István-díjban részesült.

„Őszintén szólva meglepett ez a díj, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtam személyesen részt venni az ünnepségen. – mondta az MKKSZ sportpszichológusa, aki szerdán a Latorca utcai dr. Baráth Etele Székházban vette át az elismerést.  – Megtisztelő ez a díj, és jól esik, hogy respektálták azt, hogy parasportolókat is igyekszem segíteni. Hajdu Botond para szövetségi kapitánnyal nem rég beszéltünk arról, hogy a jövőben szeretnénk még szorosabbá tenni a munkakapcsolatot a versenyzőkkel és az edzőkkel is.”

Rangos elismerést kapott Baky Dániel

Baky Dániel 2012 óta dolgozik az MKKSZ kötelékében, és 2018 óta foglalkozik a parasportolókkal is.

„Ők mind nagy küzdők. Óriási bizonyítási akarás dolgozik bennük, tiszteletreméltó, amit csinálnak. Jó értelemben vett érzékeny lelkűek, és a beszélgetések során gyakran előjönnek sporton kívüli témák is, így a teljes személyiségük is hamarabb előtérbe kerül.” – tette hozzá a szakember.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség őszintén gratulál Baky Dánielnek az elismeréshez!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók