Pozsonyban indul csütörtökön az ORV

Szerdán 91 fős magyar csapat utazott el a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyére. Az U15-U17-es korosztály nemzetközi megmérettetésén 40 ország legjobbjai szerepelnek.

Minden idők legnagyobb mezőnye gyűlt össze, 40 ország közel 800 versenyzője szerepel a csütörtöktől vasárnapig zajló pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén. A magyar csapat 91 fővel utazott el az eseményre, ebből 76 versenyző száll majd vízre az elkövetkező napok során. 

„Az U15-U17-es korosztály nagy nemzetközi megmérettetése az Olimpiai Reménységek Versenye, mi úgymond a második vonallal képviseltetjük magunkat, hiszen azok a versenyzők, akik a maratoni Európa-bajnokságon, illetve a szegedi ifjúsági világbajnokságon szerepeltek, most nem jutnak szóhoz. De az elmúlt időszak ORV-s eredményei alapján kijelenthető: a második vonal csak szóban második, a fiatalok rendre magas színvonalon teljesítenek ezen a megmérettetésen” – mondta Dónusz Éva, a magyar csapat vezetője. 

Pozsnyban indul csütörtökön az ORV

A helyszín ismert a magyarok számára, három évvel ezelőtt már szerepelt itt csapatunk, vagyis sok meglepetés nem érheti a mieinket. 

„Egyszerűek a körülmények, nincsenek olyan kiszolgáló egységek, mint Szegeden, a pálya kissé hínáros, és csak bízhatunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, ellenkező esetben vehetjük elő a gumicsizmákat” – folytatta Barcelona olimpiai bajnoka, aki természetesen a magyar csapat esélyeiről is beszélt nekünk. 

„Két évvel ezelőtt Szegeden 42 aranyat nyertek versenyzőink, mivel az a Covid-időszakban rendezett verseny volt, így kevesebb nemzet szerepelt. Most sokkal nehezebb dolga lesz versenyzőinknek, de természetesen 

bízunk a magyar kajak-kenu erejében és eredményességében. 

Két 2006-os születésű kenus, Mitropoulos Iliász és Mészáros Milán öt számban indul, de nagyon sok olyan versenyzőnk lesz, aki négy számban áll rajthoz, a legtöbb versenyző a BHSE-től került be a válogatottba” – tette hozzá a szakember, aki hangsúlyozta: ebből az ORV-csapatból kerülhet majd ki a jövő évi ifjúsági világ- és Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat magja. 

Pozsnyban indul csütörtökön az ORV

Az Olimpiai Reménységek Versenye idén először lesz négynapos: a szervezők 200, 500 és 1000 méteren is rendeznek egyes, páros és négyes számokat. 

„Valóban nagyon mozgalmas napok előtt állunk. Amikor az ORV annak idején elindult, négy ország versenyzői szerepeltek, mára a világ kajak-kenu sportját átfogó esemény, afféle kis világbajnokság lett, így az itt megszerzett érmek, helyezések nagy értékkel bírnak a sportolók, a nemzetek számára.”

 

Pozsonyban indul csütörtökön az ORV

A csütörtöktől vasárnapig tartó verseny eredményeit ide kattintva lehet követni.

Pozsonyban indul csütörtökön az ORV

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók