Olimpiai pályán versenyeznek a maratonisták

Kedden megérkezett Moszkvába, azóta pedig már a pályát is kipróbálta a Kadler Viktor vezette magyar maraton válogatott. A versenyzők elégedettek a körülményekkel, a szervezők mindenre odafigyelnek, a szakág Európa-bajnoksága csütörtökön kezdődik az egyes versenyszámokkal.

“Kedden épségben megérkeztünk Moszkvába, a szervezők nagyon örülnek, hogy itt vagyunk, a körülményekre, és az időjárásra sem lehet panaszunk - mondta Kadler Viktor, maraton vezetőedző. - A versenyt az 1980-as olimpia síkvízi pályáján rendezik, amelyen az elmúlt 10 évben zajlott ifjúsági és felnőtt gyorsasági világbajnokság is.”

Az orosz fővárosban szikrázó napsütés, 28-30 fokos szélcsendes idő várta az Európa-bajnokság résztvevőit, és Moszkvában az előrejelzések szerint egész héten hasonló idő lesz.

Olimpiai pályán versenyeznek a maratonisták

“A járványügyi szabályok a szokásosak, komolyan veszik a maszkok használatát, és a távolságtartás is kötelező. 

A csapat teljes biztonságban van,

a szállodában például külön szintet kaptunk, és külön is étkezünk, így minimalizálva az esetleges fertőzés kockázatát. Általánosságban elmondható, hogy a szervezők mindenre odafigyelnek, gyönyörűen lett kialakítva például a pályán a futószakasz is, alacsony stéges ki-, és beszállás van, a gyors sáv zöldre lett festve, azok az indulók, akik pedig frissíteni mennek futás közben, a piros sávot használhatják.”

Olimpiai pályán versenyeznek a maratonisták

Tavaly nem rendeztek Európa-bajnokságot ebben a szakágban, így a versenyzők nagyon motiváltan várják a csütörtöki rajtot. A válogatott tagjai szerdán napközben kipróbálták a pályát, és beállították a hajókat, a vezetőedző szerint jó előjelekkel vágnak neki a kontinensviadalnak.

Olimpiai pályán versenyeznek a maratonisták

“A lehető legerősebb csapatunkkal veszünk részt az Európa-bajnokságon,

 sokan több számban is érdekeltek, szerintem az is előfordulhat, hogy minden versenyzőnk érmes lesz ezen a hétvégén.” - zárta gondolatait Kadler Viktor. 

A verseny online eredményközlője elérhető itt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók