Nagy hatással volt rá a közösség

Ma ünnepli 40. születésnapját Benkő Zoltán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnökségének tagja, aki versenyzőként az athéni és a pekingi olimpián is képviselte a magyar színeket, emellett kétszeres Európa-bajnok. Pályafutását követően az üzleti világban helyezkedett el, azonban sosem szakadt el teljesen sportágától. Jelenleg az Alsó-Duna és Délnyugat-Magyarország régió képviselőjeként tagja elnökségünknek.

Benkő Zoltán első felnőtt érmét 2004-ben szerezte, akkor K-4 500 méteren lett Európa legjobbja sztrókként Beé Istvánnal, Kucsera Gáborral és Kökény Rolanddal. Ugyanebben az évben Beé Istvánnal K-2 1000 méteren kilencedik helyen végeztek az athéni olimpián. Az ezt követő időszakban főleg egyes hajóban versenyzett, 2005-ben a királyszámban ezüstöt akasztottak nyakába. Legnagyobb egyéni sikereit 2006-ban érte el, szintén az Európa-bajnokságon: fél kilométeren első, míg ezer méteren második helyen haladt át a célvonalon. 

2008-ban ő képviselte hazánkat a pekingi olimpián, ahol ezer egyesben kilencedik helyen végzett.

Nagy hatással volt rá a közösség

A 40. születésnapját június 13-án ünneplő Benkő Zoltán elmondása szerint, egészen későn, 12 évesen kezdett el kajakozni, viszont visszagondolva nagyon jól döntött, hogy ezt a sportágat választotta.

„Nagyon sokat köszönhetek a sportágnak, olyan jellemformáló közösségben edzhettem, amely nagy hatással volt a későbbiekben is az életemre. Annyit kaptam a kajak-kenutól, hogy teljesen sosem tudtam elszakadni a sportágtól.”

Jelenleg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnökségében az Alsó-Duna és Délnyugat-Magyarország régió képviselőjeként tevékenykedik, fontos volt számára, hogy valamilyen módon közel maradjon sportágához. Korábban a Civil Kapcsolatok Bizottságában is aktív tag volt. 

„Rendszeresen lejárok versenyekre, követem az utánpótlás korosztály alakulását is. A szövetség stratégiáját is igyekszem folyamatosan nyomon követni. Amikor tehetem próbálok feladatokat vállalni és az elnökségi tagságomat aktívan tölteni.”

Nagy hatással volt rá a közösség

Olyannyira nem szakadt el a sportágtól, hogy később több Masters Magyar Bajnokságon is részt vett, 2018-ban K-4 200 méteren magyar bajnoki címet is szerzett. 

„Egy pár éve sajnos nem kajakozok, ettől függetlenül a sport a mindennapi életem része. Jelenleg az időbeosztásomba a futás illik bele a legjobban.” 

Nagy hatással volt rá a közösség

Benkő Zoltán a civil, üzleti szektorban helyezkedett el, projektmenedzserként beruházásokkal és fejlesztési projektekkel foglalkozik. A kajakozásban tanult kitartását és céltudatosságát tudja kamatoztatni mindennapi munkája során is. 

Isten éltesse sokáig!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók