Nagy az érdeklődés a VíziVándor-túrák iránt

Majdnem 90 százalékos a foglaltsága az idei vízi vándortáboroknak, így a szervezők azt kérik, hogy aki szeretne jönni, az minél előbb foglaljon. Továbbra is rendkívül népszerű a Szigetköz, a Felső-Tisza, és a Körösök vidéke, de nagy az érdeklődés a murai új útvonalért is.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már ötödik alkalommal szervez vízi vándortáborokat, partnerségben a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (MKKSZ). A táborok június 16-ával indulnak, az egyhetes turnusokra hétfő reggel óta lehet jelentkezni.

"Hatalmas az érdeklődés a vízi vándortáborok iránt, nagyon örülünk annak, hogy a meghirdetett helyek 90 százaléka három nap alatt megtelt - mondja Pajor Tibor, az MKKSZ VíziVándor projektvezetője. A Szigetközre, a Felső-Tiszára, és a Körösök-vidékére, valamint a Murára tulajdonképpen már most 

kitehetnénk a megtelt táblát,

akik ezeket az úticélokat választják, azok a csoportok várólistára kerülnek."

 

Nagy az érdeklődés a VíziVándor-túrák iránt

 

A Dunakanyarban, a megújult Tisza-tó túrán, a Bodrogon, a Rábán és a Mosoni-Dunán még vannak szabad helyek, de a szervezők azt kérik, hogy minél előbb regisztráljanak azok a csoportok, amelyek 2021-ben vándortáborba készülnek. Az idei évben újítás, hogy indulnak klasszikus vízitúrák is, ahol a résztvevők nem előre megépített táborokban érkeznek meg esténkén, ahova a szervezők viszik el a személyes holmikat, hanem a csoportok a kenukban szállítják a csomagjaikat, és maguknak építenek táborhelyet. 

"Az oldalunkon látható, hogy szervezünk egyéni jelentkezésű túrákat is, ezekre olyan felső tagozatos, vagy középiskolás diákokat várunk, akik az osztályukkal nem tudnak eljönni vízi vándortáborba. A Körösök-vidéként, a Tisza-tavon, és a Dunakanyarba fix időpontokban szervezzük meg ezeket a túrákat." - tette hozzá Pajor Tibor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók