Minden évben talál motivációt

Három számban is rajthoz áll a racicei Világkupán Korisánszky Dávid. A háromszoros világbajnoki-bronzérmes kenus kétszáz és ötszáz egyesben, valamint mixben Takács Kincsővel indul majd. Korisnak napra pontosan három hónapja született meg a kisfia, így érthető módon a család az első, de kenuzás is motiválja még. Az utóbbi hetekben Bodonyi Andrással párosozik, de mindketten úgy érzik idő kell még, hogy ötszázon veszélyesek legyenek a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-egységre.

„Elég nagy bennem a várakozás, de így május közepén szerintem mindenki ki van már éhezve a versenyzésre. – mondta a Világkupa kapcsán az MTK kenusa. – A cél, hogy még a válogató előtt felmérjük, hogy a begyakorolt elemek élesben, hogy mennek, mi az, ami jó, és min kell még csiszolni.”

A háromszoros vb-bronzérmes hozzátette, a május végi szegedi válogatón párosban is elindul majd Bodonyi Andrással ezer és ötszáz méteren is. Néhány hete térdeltek össze, a Világkupán való indulást még korainak érezték volna, de Koris szerint így is időre van szükségük, hogy ütőképes egységgé váljanak.

Minden évben talál motivációt

„Reálisak vagyunk, látjuk, hogy van egy világklasszis Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-páros ötszáz méteren. Nem fogunk feltett kézzel odaállni, de szeretnénk lépésről, lépésre haladni. Előbb ezren szeretnénk jól menni, és aztán leváltani ötszázra, az mégiscsak olimpiai szám. Nem kapkodjuk el, tudjuk, hogy idő kell egy jó ötszáz pároshoz, de 

azon leszünk, hogy jövőre, vagy a rákövetkező évben méltó kihívókká váljunk.”

Korisánszky Dávid tavaly hét év után szerzett ismét érmet felnőtt világbajnokságon, miután Koppenhágában Takács Kincsővel mixben szereztek bronzérmet. Úgy érzi, a téli felkészülése is jól sikerült, edzőjével, Martinkó Gáborral főleg a technika csiszolására helyezték a hangsúlyt. Mindazonáltal most már a családja élvez prioritást, Zétény nevű kisfia éppen pénteken lett három hónapos. Továbbra is komolyan veszi a kenuzást, azonban eredménykényszert már nem érez.

Minden évben talál motivációt

„Sokat változott az életem, elkezdtem a szakmámban, festőként is dolgozni. Ami meglepett, hogy így sem esett vissza a teljesítményem, nagyjából ugyanazt a szintet fogom tudni hozni, mint tavaly. Sokat változott a hozzáállásom is az edzésekhez, nem engedhetem azt meg, hogy egy résztávot gyengébben teljesítsek, mert ha nem csinálom száz százalékosan, akkor úgy érzem, hogy a kisfiamtól vettem el az időt. 

Eredménykényszer viszont már nincs rajtam, élvezni akarom a kenuzást,

 hogy jó szájízzel tegyem majd le a lapátot.”

Azt azonban még nem tudja mikor jön el ennek az ideje, ugyanis eddig minden évben talált motivációt a folytatásra, és úgy érzi, ez még egy darabig így lesz.

Minden évben talál motivációt

„A bátyám tíz éve Kanadában él, és épp azon a tavon edzősködik, ahol majd az idei vb lesz. Jövőre Duisburgban kvalifikációs világbajnokság lesz, ráadásul ott nyertem anno először vb-érmemet. 2024 pedig az olimpia éve, illetve még előtte Szegeden lesz az Európa-bajnokság. Minden évben megtalálom azt a kis kapaszkodót, amit megragadva megyek tovább. – zárta Korisánszky Dávid.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók