Meglepetés a hölgyeknél

A 15 éves Regenye Júlia első éves serdülőként a teljes női ifjúsági kajakos keretet megverte a Makrai Csaba utánpótlás kapitány szervezte szombati 10 kilométeres időre menésen. A fiúknál Kurucz Levente nyert a 15 kilométeres távon, ő utolsó éves ifiként már a Párizs-keret tagja, tavaly két számban nyert az ORV-n is.

Miután az utánpótlás korosztály idei fő versenye, a portugáliai világbajnokság júliusról szeptemberre került, így a versenyzők felkészítésének felépítésén is változtatni kellett. Makrai Csaba ifjúsági kapitány szerint az elmúlt hetek kedvezőtlen időjárása miatt a fiatalok kissé le is vannak maradva a tavaszi alapozásban.

“Két hete rosszabb az idő, mint februárban, így természetes, hogy a gyerekek még nem tartanak ott a vízen, ahol ilyenkor más években szoktak - mondta a mai edzésversenyen Makrai Csaba -  Amióta tudjuk, hogy 

az év fő versenye szeptemberre csúszik,

egyébként sem siettetünk sehova, idén nincs értelme a gyerekeket túl korán pályára rakni, ezért még a következő hetekben is a hosszabb távok kapják a fő hangsúlyt.”

A csepeli Kolonics György Vízisport Központban ma a teljes ifjúsági és serdülő válogatott keret részt vett az egyéni indításos időre menésen, amelyen a fiúk 15, a lányok pedig 10 kilométert teljesítettek. 

 

Meglepetés a hölgyeknél

 

“Egy percenként indítottuk el az ifi fiúkat, majd az utolsó idősebb versenyző után három perccel indult az első serdülő, és ugyanígy volt a lányoknál is. Így csak utólag vettük észre, hogy 

a lányoknál érdekes dolog történt,

a KSI SE 15 éves versenyzője, Regenye Júlia ugyanis olyan 10 kilométert repesztett, hogy nemcsak a saját korosztályát verte meg, hanem az ifik között is ő lett volna leggyorsabb. Juli már az edzőtáborban is jól dolgozott, látszott Szolnokon is, hogy a hosszabb távokon rendkívül gyors tud lenni. Kicsit erősödnie kell még, de biztos vagyok benne, hogy később is számíthatunk tőle jó eredményekre.”

A fiúknál viszont nem született meglepetés, a nagykanizsai Kurucz Levente tavaly is a legjobb 2003-as versenyző volt, a mai 15 kilométere alapján utolsó éves ifiként is jól szerepelhet. 

“Levente az az ifi, akit már a felnőttek között is menedzselek, nem véletlenül lett tagja a Párizs-keretnek. Vele ezúttal csak Sellyei Csanád tudta felvenni a versenyt, érdekesség, hogy Csanád a fordulóig jelentősen gyorsabb is volt, mint Levente.”

Az utánpótlás válogatott keret felkészülése két hét múlva újabb felméréssel folytatódik, akkor a fiúk 3X2000, majd másnap 3X1000 métert, a hölgyek pedig 2X2000 és 3X1000 métert teljesítenek majd időre. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók