Lucz Dóra „szerelemszámában” kavarta meg még jobban a lapokat

A válogató véget ért, de az olimpiai csapatot illetően még rengeteg a kérdőjel. Női kajak egyes kétszáz méteren Lucz Dóra leiskolázta a mezőny, bizonyítva ezzel, hogy vele is számolhat Hüttner Csaba az olimpiai csapat kijelölésekor. Férfi páros ezer méteren a Noé Bálint, Kulifai Tamás-egység - némi meglepetésre - simán nyert, míg C-1 1000 méteren Kiss Balázs harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt.

A zárónap délutánjának első döntőjében, C-1000 méteren Kiss Balázs győzött 3:53.959-es idővel. A dunaújvárosi sportoló a hajrában nagyot csatázott klubtársával Hajdu Jonatánnal, aki két párosban szerzett arany után, ezúttal két tizedmásodperccel lemaradva második lett. A dobogó legalsó fokára Fodor Nicholas állhatott fel.

„Mentálisan kellett magam összerakni erre a döntőre, mert a tájékoztató nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. – nyilatkozta a futam után Kiss Balázs. - Talán a tűz is hiányzott belőlem ott, és a szél is elrontotta a versenyemet. Akkor megtörtem, és lelkileg mélypontra kerültem. 

Készülök az Európa-bajnokságra, ahol szeretnék az első hatba bekerülni,

 utána biztos, hogy pihennem kell, mert az utóbbi időszak elsősorban a lelkemnek nagyon fájt.”

Lucz Dóra „szerelemszámában” kavarta meg még jobban a lapoka

 

K-2 1000 méteren Noé Bálint és Kulifai Tamás párosa simán nyerte a döntőt. A kettes pályáról induló egység végig kézben tartotta a futamot, sőt a hajrában növelni is tudták előnyüket, több, mint három másodpercet vertek a második Kopasz Bálint, Nádas Bence-duóra.

„A vége elég sima lett, nagyon jó pályát tudtunk menni, és kiváló volt az összhang. Az előfutamban még nagyon fáradtnak éreztem magam a tegnapi ezer egyes miatt. - mondta Noé Bálint. - Azt nem tudjuk, hogy ez mire lesz elég idén,

 az Eb-n szurkolni fogunk Varga Ádáméknak párosban, a mi sorsunkat pedig a szövetségi kapitány eldönti.” 

- tette hozzá a Honvéd sportolója, párja, Kulifai Tamás pedig csak azt sajnálta, hogy ez az eredmény nem néhány héttel korábban jött.

Lucz Dóra „szerelemszámában” kavarta meg még jobban a lapoka

 

„A tájékoztató nekünk még korai volt arra, hogy jó pályát menjünk. Szükségünk volt rá, hogy versenyezzünk, és hogy rutint szerezzünk. Kicsit másképp építettük fel ezt a pályát, tanultunk a világkupából, változtattunk a hajó beállításán is. Most sokkal jobban kijött a lépés, de az előző hetekben kellett volna így mennünk.”

A válogató utolsó versenyszáma a női kajak egyesek 200 méteres döntője volt. Bár a futamban négy világbajnok is szerepelt, Lucz Dóra egy remek rajt után mindenkit állva hagyott, 39.122-vel simán nyert. Mögötte újpesti klubtársa, Kiss Blanka lett a második négy tizedmásodperccel lemaradva, míg a harmadik helyen a május eleji tájékoztatót még megnyerő Kárász Anna ért célba.

Lucz Dóra „szerelemszámában” kavarta meg még jobban a lapoka

 

„Nagy kő esett le a szívemről most. Nagyon erős volt a mezőny, de a táv eleje és a vége nagyon jól sikerült. Danával sokat készültem az 500-ra, rengeteget tanultam tőle, ugyanakkor a 200 méter nekem egyfajta „szerelemszám”, ezért az edzőmmel azt beszéltük, hogy mostantól újra a kétszázon lesz a fő hangsúly.

 Bízom benne, hogy az olimpián is megkapom ezt a számot. Úgy érzem, az 500-on elért ötödik helyem is amellett szól, hogy a tokiói csapatba kerüljek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók