Leeveztük keresztbe!

Kissé szeles reggel után, szikrázó napsütésben bevettük a tavat. Szombaton a negyedik Red Bull Balaton-átevezésen rekordszámú, több, mint 4000 versenyző rajtolt el a Zamárdi Szabadstrandról. Az esemény minden szempontból óriási siker volt, amelyen a lelkes amatőrök mellett a kajak-kenu sportág korábbi kiválóságai közül is sokan részt vettek.

Bár a rajt a reggeli erős szél miatt kicsit csúszott, 11 óra előtt hivatalosan is elindult a negyedik Red Bull Balaton-átevezés. Kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval, összesen 2056 egység, vagyis 4051 versenyző vágtak neki a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres távnak. Az indulók között a sportág korábbi kiválóságai közül is többen felsorakoztak a rajtkapunál. Köztük volt az olimpiai ezüstérmes Tóth Dávid is, aki most először evezte át a Balatont.

 

Leeveztük keresztbe!

 

„Korábban aktív versenyzőként sajnos nem fért bele a felkészülésembe. Ez nem olyan, mint egy olimpiai felkészülés, vagy egy edzés, ide azért jön az ember, hogy jól szórakozzon. Számomra meglepő volt, hogy ennyi ember kijött, 

jó látni, hogy ilyen sokan rajonganak a vízisportokért.”

Az egyik leglelkesebb induló a háromszoros olimpiai bajnok, Storcz Botond volt, aki kétszer is teljesítette a távot.

 

Leeveztük keresztbe!

 

“Annyira jó volt, hogy előbb vegyes párosban, majd sárkányhajóban is teljesíttettem. Szerintem annak, aki nem kajakozott soha versenyszerűen, nem volt egyszerű dolga, de megoldható volt a feladat. 

Nagyszerű érzés és óriási látvány, 

hogy ennyien vannak itt, amikor én 11 órakor megérkeztem, már tele volt a strand és a víz is, figyelni kellett, amikor eleveztünk a többiek mellett.”

Leeveztük keresztbe!

 

Délután három óráig rajtolhattak a nevezők a Zamárdi Szabadstrandról. A beérkezéskor mindenki kapott emlékérmet, a legjobb három helyezetteket pedig kategóriánként és abszolút eredmény alapján is díjazták.

 

Leeveztük keresztbe!

 

„Én mindig is tudtam, hogy ez jó rendezvény, de persze voltak izgalmas pontjai az utóbbi napoknak, főleg az időjárás miatt. – nyilatkozta Berényi Péter az esemény főszervezője. -  A víz végül kiváló volt, és zökkenőmentesen lezajlott a rendezvény. A visszajelzések is nagyon pozitívak voltak, mindenki türelemmel várt a sorára, így mondhatom azt, hogy egy 

hatalmas közösségi élményt szereztünk.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók