Mégse

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

Az első futamban simán nyert a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence alkotta duó K-2 1000 méteren, a második futamban ők ebben az összeállításban nem álltak rajthoz, akkor a Koleszár Mátyás, Erdőssy Csaba egység volt a leggyorsabb. Férfi kenu párosban nincs új a nap alatt, hat futamból hatot nyert meg idén Adolf Balázs Fejes Dániellel.

Hír

Tulajdonképpen tavaly ősz óta azt várta a sportág, hogy Kammerer Zoltán és Dombvári Bence versenykörülmények között is kipróbálja a párost. A háromszoros olimpiai bajnok a tesztverseny-sorozat első két fordulójában Varga Ádám párjaként szerepelt remekült, míg Dombvári Bence már versenyzett idén Noé Zsomborral és Béke Kornéllal is, szintén szenzációsan. 

Kettejük párosa a sorozat harmadik állomáson debütált, és elképesztő különbséggel nyerte a mai első futamot. A Kammerer, Dombvári páros úgy győzött több mint 2 másodperccel a másodikként befutó Noé Zsombor, Kulifai Tamás egység előtt, hogy az utolsó 10-15 méterben szinte már letették a lapátot. Németh Viktor Máté és Erdőssy Csaba ebben a futamban harmadik lett. 

 

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

 

“Nagyjából 

egyforma jónak érzem

 a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével - mondta Kammerer Zoltán. - Az utazó sebességünk hasonló mindkét versenyzővel, talán Bencével egy fokkal robbanékonyabbak vagyunk.” 

A második futamra megkeverték a lapokat, Dombvári Bence Németh Viktor Mátéval tett egy próbát, Erdőssy Csaba pedig, csak úgy mint három hete, ismét Koleszár Mátyással ült össze, míg Kammerer Zoltán ezúttal a partról szurkolt a mezőnynek. A versenyt Koleszárék nyerték, az ő párosuk már tudott futamot nyerni idén, mögöttük a Németh-Dombvári egység lett a második, a Noé-Kulifai duó pedig harmadik. 

 

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

 

“Németh Viktor Mátéval az elmúlt hetekben a párosunk elég rapszodikusan teljesített az edzéseken, Koleszár Mátyással viszont három hete nem eveztünk együtt, mégis minden simán ment a második futamban - mondta Erdőssy Csaba. - Van még fejlődési lehetőség ebben az egységben, bízom benne, hogy egyénileg is erősödni fogunk, szerintem most ez a legfontosabb feladata mindkettőnknek.”

“Először is örülök, hogy ilyen kiválóan szerepelt a csapatunk - mondta Dombvári Bence. - A második futamban befutó első két párosban három honvédos versenyző ült, ami jó visszajelzés a csoportunknak. A párost nagyon jónak éreztem az elmúlt hetekben Noé Zsomborral, és Kammerer Zoltánnal is, nekem érzésre Zolival a jobb az utazóm, de talán Zsombival vagyunk robbanékonyabbak.”

 

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

 

A kenupárosoknál az első futamban okozott némi meglepetést, hogy Adolf Balázsékat meg tudta szorongatni a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó. Sőt, a tavalyi világbajnokságon C-2 500 méteren ezüstérmet szerzőt egység közel 900 méteren keresztül tisztán vezetett, Adolf Balázs és Fejes Dániel viszont a finist sokkal jobban bírta, és egészen tisztán győzött, a harmadik pedig Zombori Dominik lett Kiss Balázzsal. 

A második futamban Hajdu Jonatán húzódás miatt nem állt rajthoz Fekete Ádámmal, így a fiatal páros simán nyert a Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás, és a Slihoczki Ádám, Kocsis Ádám duó előtt, ezzel idei hatodik győzelmét aratva C-2 1000 méteren.

 

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

 

“Az első futamra 

nem állt össze a mozgásunk

 Balázzsal, ez minket is meglepett, szerencsére jobban visszavettünk, mint szoktunk, így a végén tudtunk előzni - mondta Fejes Dániel. - A második futamban próbáltunk egyenletes pályát menni, és ez sikerült is, jobb érzés volt így végigcsinálni az ezer métert. Sok van még ebben a párosban, a következő időszakban megpróbálunk még jobban összecsiszolódni.”

A tesztverseny-sorozat ezzel a férfi 1000 párosoknál lezárult, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság után kijelölheti azt a párost, amelyik a jövő évi szegedi pótkvalifikációs versenyen indulhat. 

 

Körvonalazódnak a lehetséges párosok

 

“A kenusoknál egyszerű a helyzet, ha az Adolf-Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon - mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. - A férfi kajakosoknál is körvonalazódott azoknak a versenyzőknek a köre, akiknek esélye lehet jövőre az utolsó kvalifikációs hely megszerzésére.” 

A jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajaknégyesek mellett női C-1 200, valamint férfi K-1 és C-1 1000 méteren rendeznek futamokat Szolnokon.