Korosztályos magyar bajnokság a vb és az ORV jegyében

Csütörtöktől vasárnapig Szegeden kerül sor a serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságra. A négynapos esemény egyben válogatónak is minősül az ifjúsági és U23 világbajnokságra, valamint az Olimpiai Reménységek Versenyére.

Sűrű napok következnek a Maty-éren hiszen csütörtök reggeltől egészen vasárnapig több, mint 900 ifjú tehetség teszi vízre a hajóját. A magyar bajnokság több korosztályban extra téttel is bír majd. 

Az idei Olimpiai Reménységek Versenyét szeptember 8-11. között Pozsonyban rendezik. A regattán a 2005-2007 között született versenyzők vehetnek részt, így a serdülők, valamint az első éves ifjúságiak számára a magyar bajnokság az ORV-csapatba való kerülésről is dönt.

Szintén a nyár végén - augusztus 31. és szeptember 4. között - lesz az év legrangosabb utánpótlás eseménye, az ifjúsági és U23 gyorsasági világbajnokság Szegeden. Az e hétvégi magyar bajnokság ifjúsági korosztályban válogató is a vb-re, így nagy nyomás lesz a fiatalokon a következő napokban.

Korosztályos magyar bajnokság a vb és az ORV jegyében

„A belgrádi Európa-bajnokságon nagyszerűen szerepeltek ifjúsági versenyzőink. – utalt vissza az idei korosztályos kontinensviadalra Makrai Csaba, kajak utánpótlás szövetségi kapitány, amelyen ifjúsági korosztályban a magyar csapat tíz arany-, négy ezüst-, és két bronzérmet lapátolt össze Szerbiában. – Kíváncsi vagyok, hogy kajakban lesznek-e új arcok, akik helyet tudnak követelni maguknak a világbajnoki csapatban. Izgalmas csatákat várok a hétvége során.”

Foltán László, kenu utánpótlás szövetségi kapitány is izgatottan várja az elkövetkező négy napot.

„Én is nagy harcot várok a csapatba kerülésért. Különösen párosban lehet nagy izgalmakra számítani, hiszen a fiúknál lesz néhány újonnan alakult egység, míg női C-2 500-on az előző válogatón is szoros verseny alakult ki. Szeretném azt látni, hogy mindenki alaposan kihajtja magát, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy ott lehessen a világbajnokságon.”

Korosztályos magyar bajnokság a vb és az ORV jegyében

Mindkét kapitány megerősítette, hogy az U23-as csapatot illetően már csak néhány kérdés maradt nyitva, amelyekről a későbbiekben szétlövés dönt majd, de a magyar bajnokságon ezen korosztály versenyei nem minősülnek válogatónak. A csütörtöktől vasárnapig tartó serdülő, ifjúsági és U23 magyar bajnokság versenyműsora itt érhető el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók