Kopasz, Gazsó és a Béke, Varga páros is döntős

Minden magyar egység továbbjutott a poznani Európa-bajnokság nyitónapjának délelőttjén. Férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint legjobb idővel A-döntős. Párosban a Béke,Varga-duó szoros csatában, de szintén biztos finalista, csakúgy mint női egyes 1000 méteren Gazsó Alida Dóra. Az épek mellett a para szakág is jól kezdte a kontinensviadalt.

Férfi K-1 1000 méteren a favoritok nem hibáztak. Kopasz Bálint, Fernando Pimenta és Martin Hiller is futamgyőztesként már biztos résztvevői lesznek a szombaton 11 óra 16 perckor elrajtoló A-döntőnek. A világbajnok Kopasz Bálint ráadásul a legjobb idővel zárta az előfutamokat, igaz a 3:45.525-os eredményt maximum egy könnyed reggeli evezésnek tekinthetjük. A nőknél ugyanebben a számban Gazsó Alida Dóra is futamgyőztesként már döntősnek érezheti magát. Neki is majd a szombat délelőtti finálék során szurkolhatunk.

Kopasz, Gazsó és a Béke, Varga páros is döntős

K-2 1000 méteren már az előfutamban nagy csatára kényszerült a Béke Kornél, Varga Ádám páros. A magyar egység két tizeddel az oroszok mögött lett második. Az A-döntőbe az első három kerülhetett be, Vargáék előfutamában az első öt helyezett egy másodpercen belül csapott a célba.

Kopasz, Gazsó és a Béke, Varga páros is döntős

Kenu egyes ezer méteren Kiss Balázs előfutamában a negyedik helyen zárt, így neki a holnap délelőtti középfutamban is rajthoz kell állnia. Csakúgy, mint párosban a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-egységnek. A válogatót megnyerő páros ezúttal négy percen kívüli idővel kezdett, ami az előfutamban csak az ötödik helyre volt elég.

Kopasz, Gazsó és a Béke, Varga páros is döntős

Para szakágban két versenyszámban, négy magyar mutatkozhatott be az Európa-bajnokságon délelőtt. KL3 200 méteren az első előfutamban Kiss Erik negyedik lett, a másodikban Török Dávid hatodik, így mindketten a középfutamban folytatják majd. VL2-ben viszont már mindkét magyar döntős; Suba Róbert 59.834-el, Juhász Tamás pedig 1:00.630-al került be a holnap délutáni fináléba.

Kopasz, Gazsó és a Béke, Varga páros is döntős

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók