Kopasz Bálint a világ nyolcadik legjobbja, és az Operaházban érdekelt lesz

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) ismertette a tíz nap múlva esedékes 65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála kategóriáinak három-három jelöltjét, akiknek esélye maradt a cím elnyerésére. A sportágból Kiss Péter Pál, valamint a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros is bizakodhat még, utóbbi azonban már most komoly elismerésben részesült, hiszen a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) szavazásán 2022-ben a világ nyolcadik legjobb sportolója lett.

Az AIPS szerint összesen 113 ország 420 sportújságírója adte le voksát több kategóriában a 2022-es év legjobbjairól. A férfi sportolók versenyében óriási fölénnyel a világbajnok argentin labdarúgó válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi győzött, de ami számunkra fontosabb, hogy Kopasz Bálint az előkelő nyolcadik helyen végzett. Olimpiai bajnokunk világklasszis sportolók társaságában szerepel a top10-ben - köztük Milák Kristóffal is, aki ötödik lett -  és olyan legendákat utasított maga mögé, mint Roger Federer, vagy Rafael Nadal. A lista itt tekinthető meg.

Kopasz Bálint a világ 8. legjobbja és a hazai év sportolója gálán is érdekelt lesz

Pénteken sajtótájékoztató keretein belül nyilvánosságra hozták a 65. M4 Sport - Az Év Sportolója Gála szűkített, hármas listáit is. A 2021-es év fogyatékos férfi sportolója, Kiss Péter Pál "megvédheti címét", hiszen az idén KL-1 200 méteren világ és Európa-bajnoki címet nyerő parakajakos ismét bekerült a legjobb három közé. 

Az év fogyatékos férfi sportolója jelöltjei:

Gelencsér Róbert (atlétika)
Kiss Péter Pál (kajak-kenu)
Osváth Richárd (vívás)

Kopasz Bálint a világ 8. legjobbja és a hazai év sportolója gálán is érdekelt lesz

Az egyéni sportágak év csapatai között a legjobb háromban szerepel a Nádas Bence, Kopasz Bálint férfi kajak páros is. A tokió olimpián K-2 1000 méteren negyedik helyezést elérő egység, idén az új olimpiai számban, ötszáz méteren a halifaxi világ-, és a müncheni Európa-bajnokságon is aranyérmes lett. 

Az év csapata jelöltjei az egyéni sportágakban:

Férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron)
Kajak kettes (Nádas Bence, Kopasz Bálint)
Női kardválogatott (Batta Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca)

Kopasz Bálint a világ 8. legjobbja és a hazai év sportolója gálán is érdekelt lesz

 

A 65. M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát január 9-én, a budapesti Operaházban rendezik, amelyet az M4 Sport csatorna élőben közvetít.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók