Július 15-én lesz a Hervis Balaton-átevezés

Jövőre ismét visszatér Zamárdiba az ország egyik legnagyobb szabadidős vízisporteseménye. A nevezés február elsején indul, a jelszó pedig változatlan: EVEZD LE KERESZTBE!

A nyár közepén ismét kajakok, kenuk, SUP-ok és sárkányhajók hada árasztja majd el a Zamárdi Szabadstrandot. A 2023-as Hervis Balaton-átevezés már a hatodik lesz a sorban, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség július 15-én rendez meg.

„A Hervis Balaton-átevezés az elmúlt években egyértelműen bekerült a köztudatba.

 - mondta Vida Gergely, az átevezés főszervezője. – A nevezési számok is azt bizonyítják, hogy évről évre egyre többen jegyzik fel a naptárukba az eseményt. Bár a 2022-es átevezést az időjárás keresztülhúzta, rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat, és az esős, szeles idő ellenére is több százan várták a rajtot a parton. Mindezek alapján azt gondolom, hogy a Hervis Balaton-átevezésnek nem csak múltja, de jövője is van, ezért szeretettel várunk mindenkit július 15-én Zamárdiba.”

Július 15-én lesz a Hervis Balaton-átevezés

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, Zamárdiból indulva, Tihany érintésével keresztezzük a Balatont. Hamarosan a nevezés is elindul.

„Február elsejétől lehet majd nevezni a balatonatevezes.hu oldalon. 

Ennek kapcsán több kedvezménnyel is készülünk, mindezekről a későbbiekben fogunk részletesen beszámolni. Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is bármilyen kézzel hajtható vízi járművel el lehet indulni, egyéniben, vagy akár csapatban is.” – fogalmazott Vida Gergely. 

Július 15-én lesz a Hervis Balaton-átevezés

Az átevezés névadó szponzora továbbra is Magyarország vezető szabadidő sportáruház-lánca, a Hervis lesz, amely az esemény kiemelt partnere. 

A Hervis az a márka, amelyik közelebb viszi a sportot a hétköznapi emberhez, megmutatva neki, nem kell olimpiai bajnoknak, vagy élsportolónak lenni ahhoz, hogy része legyen a mozgás örömében. Segítünk elkezdeni, „megfogjuk” a sportolni vágyó kezét, elindítjuk őt az egészség útján, megadjuk a kezdőlökést, legyen szó akármilyen sportról, hiszen a Hervis „Minden ami sport”. Ezt az eszmét követve, 

hol máshol lenne helyünk, ha nem továbbra is egy ilyen család-barát eseményen, mint a Balaton-átevezés. 

Mindemellett a Hervis vásárlói és munkavállalói is nagy kedvelői a vízisportoknak és egyre inkább elköteleződnek pl. a Supozás mellett, így a következő években is szeretnénk karöltve a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel izgalmas, sportos aktivitásokkal színesíteni az átevezést a vízen és a parton is." – mondta Dalnoki Balázs, a Hervis ügyvezető igazgatója.

Július 15-én lesz a Hervis Balaton-átevezés

A Hervis Balaton-átevezés 2023-ban része lesz budapesti atlétikai világbajnokság felvezető Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatának is. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére az átevezésen résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket.

„Az atlétikai világbajnokság egyszerre szól a szuperhősökről, akik a pályán világrekordokat döntenek és folyamatosan feszegetik az emberi teljesítőképesség határait és azokról a hétköznapi hősökről, akik a saját határaikat lépik át, kelnek fel a kanapéról és küzdik le az első távokat, vagy éppen kezdenek el rendszeresebben mozogni, egészségesebben élni. Az lesz az igazi csoda, amikor a hétköznapi hősök élőben szurkolhatnak a szuperhősöknek Budapesten, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban és erre szeretnénk ezzel a kedvezményes lehetőséggel a Hervis Balaton-átevezés résztvevőjét is meghívni.” – mondta Németh Balázs az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt vezérigazgatója.

Július 15-én lesz a Hervis Balaton-átevezés

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók