Mégse

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

Dunakeszin kezdődött és Leányfalun ért véget a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) új szabadidős programsorozata, a Hazai Vizeken. A 12 állomásból álló eseményforgatag sikeres szezont zárt, de a sportág a jövőben szeretne még több lehetőséget kínálni az aktív kikapcsolódást kedvelőknek.

Hír

A Hazai Vizeken indulásakor az MKKSZ célja az volt, hogy a szabadidős sportolóknak minél több lehetőséget biztosítson a szabadban való sportolásra, az egészséges versenyzésre és jó hangulatú vízparti baráti, vagy családi napokra. 

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

A májusban induló sorozat alapja nyolc Beevezés volt, amelyek során hazánk legkülönfélébb vízfelületeire invitáltuk az aktív kikapcsolódást kedvelőket. Ezekre a versenyekre több kategóriában is lehetett nevezni, összesen közel 800-an indultak.

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

A legvonzóbb a Duna különböző szakaszain megrendezett Beevezések voltak. (Nagy-Duna, Ráckevei-Duna, Dunakanyar), de a vidéki vízfelületekre is sokan jöttek.

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

A beevezések mellett a Hazai Vizeken eseményei közé tartozott az abádszalóki Tisza-tó átevezés, valamint most már bátran kijelenthetjük, hogy az ország egyik legnépszerűbb szabadidős sportrendezvénye, a Red Bull Balaton-átevezés is, amelyen idén nyáron közel 4500-an vettek részt. 

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

Az is látszik, hogy a szabadidősportolók körében egyre többen próbálják ki, és szeretik meg a SUP-ot. A Hazai Vizeken sorozatban két kizárólag SUP-os esemény is szerepelt, a Loopa SUP és a fonyódi MEET&SUP.

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!

„Azt gondolom, hogy a beevezéseken résztvevő számokat tekintve jól sikerült a sorozat debütáló éve. – mondta Vida Gergely a Hazai Vizeken főszervezője. – A jövőben viszont szeretnénk minden szempontból még vonzóbb lehetőségeket nyújtani az aktív kikapcsolódásra, ezért novemberben rendezünk egy víziturisztikai műhelybeszélgetést, amelyre minden érdeklődőt várunk, ott átbeszéljük az idén szerzett tapasztalatokat, és próbálunk innovatív ötleteket kidolgozni a jövőre nézve. Ezen az eseményen díjazzuk majd egyébként az idei Hazai Vizeken összetett legjobbjait is.”

Jól debütált a Hazai Vizeken sorozat!