Jó formában a nagy nevek

A szombati felnőtt maraton edzésversenyen a ráckevei strandon 39-en álltak rajthoz a szakadó esőben. A nőknél a tavalyi világbajnok Kiszli Vanda volt a leggyorsabb, a férfiaknál a vb-ezüstérmes Máthé Krisztián, míg kenuban Laczó Dániel Szegedről.

Már az előzetes érdeklődés alapján látszott, hogy a szakág felnőtt mezőnye örömmel vesz részt az idei első és egyetlen maraton edzésversenyen, aztán a ráckevei helyszínen is befutott néhány újabb nevezés. Az időmérést együtt rendezték volna a helyi Vízitúra kupa fordulóval, de utóbbit a meteorológia riasztás miatt lefújták.

“Nem volt annyira rettenetes az idő, mint előtte gondoltuk - meséli Weisz Róbert, a szakág vezetőedzője. - A 22 kilométeres táv első felét a fordulóig szakadó esőbe teljesítette a mezőny, de ez egyáltalán nem zavarta a profi versenyzőket.” 

 

Jó formában a nagy nevek

 

Női és férfi kajakban a vezető bolyokban ott voltak a legjobb nevek, a hölgyeknél Kiszli Vanda nyert, de utána két másodpercen belül érkezett Czéllai-Vörös Zsófia, Katona Lili, és Csay Renáta is. Az uraknál szintén négyes befutó volt, Máthé Krisztián mögött Aranyosi Gábor Imre, saját párja Boros Adrián, és Petri Tamás kajakozott be a célba. Kenuban Laczó Dániel 20 másodperccel verte Horváth Mártont, és három perccel a harmadiknak érkező Zsidai Mátét. 

 

Jó formában a nagy nevek

 

“Azok a versenyzők nyújtottak most is kiemelkedő teljesítményt, akiktől a tavalyi teljesítményük alapján ez várható volt. Nagyon jó bolyok alakultak ki, amelyek váltott vízen haladtak, látszott, hogy 

edzésben vannak legjobbjaink.

Egyedül a kenus mezőny volt kicsit foghíjas, hiányzott a többszörös világbajnok Dóczé Ádám, aki befejezte a pályafutását, valamint Simon Sebestyén is, ő gyomorrontás miatt hagyta ki a szombati tesztet. Ami viszont jó hír, hogy Kövér Márton párosban újra versenyezni fog az országos bajnokságon Horváth Márton partnereként.”

Jó formában a nagy nevek

 

A versenyzők legközelebb a szeptemberi magyar bajnokságon állnak rajthoz. Ha megrendezhető lesz az októberi Eb, akkor arra az eseményre is az ob-n elért eredmények válogatnak. 

“A tesztversenyen feldobta a hangulatot, hogy az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) maratonbizottsága pénteken levelet küldött Schmidt Gábornak, amelyben jelezték, hogy az ECA szeretné, ha Magyarország megrendezné az Eb-t. Ez reményt ad a legjobbjainknak, hogy a koronavírus-járvány miatti csonka szezonban is folytassák a felkészülést” - tette hozzá Weisz Róbert. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók