Rajtol a Hazai Vizeken eseménysorozat

Az MKKSZ kedden délelőtt a Római-part egyik teraszán hosszú idő után először tartott nem online sajtónyilvános eseményt, amelyen bejelentette, hogy elindul a Hazai Vizeken eseménysorozat. A cél, hogy a szabadidős sportolóknak folyamatos lehetőséget biztosítsanak az aktív kikapcsolódásra, és hogy az események résztvevői közelebbről is megismerjék hazánk gyönyörű vízi útvonalait, vízről megközelíthető páratlan természeti kincseit.

A május közepén rajtoló Hazai Vizeken eseménysorozat 12 helyszínén várja az érdeklődőket az ország különböző vízitúra pontjain, amelyekről bővebben a szintén most induló evezzitthon.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Schmidt Gábor az MKKSZ elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a járványügyi korlátozások eddigi szigora miatt már mindenki nagyon vágyott szabadba, de az elmúlt években a pandémiától függetlenül is tapasztalható volt, hogy megnőtt az emberek igénye a szabadidősportra, a belföldi aktív kikapcsolódásra. 

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat!

„Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően készen vannak a vízitúra útvonalak országszerte, az infrastruktúra kiváló, számtalan kajak-kenu pont várja az aktív kikapcsolódást választókat. Egységes egésszé szervezzük a vízitúra-versenyeket, vagyis új nevén a Beevezéseket, az átevezéseket, és a SUP-eseményeket is. 

Magyarország legszebb tájaira hívjuk a vízpartok rajongóit.”

Májustól szeptemberig nyolc beevezés, két átevezés, és két nagyszabású SUP-esemény várja az érdeklődőket a Hazai Vízeken versenysorozatán belül, amelyekről bővebb információt az evezzitthon.hu oldalon lehet megtalálni. A Hazai Vízeken helyszínek részei az Ötpróba programsorozatának is, vagyis az állomásokon Ötpróba pontok is gyűjthetők. Az MKKSZ célja, hogy minél több emberhez eljuttassa a sorozat hírét, éppen ezért együttműködési megállapodást kötött az index.hu piacvezető hírportállal.

„Nagy megtiszteltetés nekünk ez az együttműködés, hiszen 

ismerjük a magyar kajak-kenu múltját, jelenét, és hiszünk a jövőjében is.

– nyilatkozta Fekete-Szalóky Zoltán az index.hu főszerkesztője. - Amikor először hallottunk erről a kezdeményezésről azonnal az élére szerettünk volna állni. 

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat!

A versenysportot eddig is kiemelt figyelemmel követtük, most viszont ez kiegészül a szabadidősportok követésével is videó, podcast, illetve leíró jellegű tartalmak formájában. Szeretnénk, hogy népszerűbbek legyenek a belföldi turizmussal kapcsolatos anyagaink, és szerintem ez az együttműködés segít ebben.”

A Hazai Vizeken első állomása május 15-én a Nagy Duna Beevezés lesz, amelyre lehet már jelentkezni az evezzithon.hu oldalon. Dunakeszi új strandján kiváló körülmények között várják majd a résztvevőket egy 24, vagy 8 kilométeres túrára, valamint a SUP kedvelőinek egy 5 kilométeres és egy ügyességi versennyel is készülnek. Sipos Dávid, Dunakeszi sportért felelős alpolgármestere elmondta, a városban komoly hagyományai vannak a vízisportoknak, ezért nagy megtiszteltetés számukra, hogy náluk rajtolhat el a sorozat.

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat!

„Igyekszünk elsősorban a tömegsportot, és az utánpótlássportot támogatni. 

A nevezők a helyszínen kölcsönözhetnek majd sporteszközöket,

illetve a Duna-part mentén közpark, sétány, játszótér, street food és kerékpárút is várja mozogni-, kikapcsolódni vágyókat. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Dunán felfelé, a fővárost északi irányba elhagyva békésen hömpölygő, széles, sima és biztonságos vízfelületet ad a folyó.”

Két héttel később, május 29-én a sarudi KalandParton a Tisza-tó Beevezéssel folytatódik a sorozat. Hazánk második legnagyobb tavát sokan csak az utóbbi években kezdték el felfedezni. Többek között szabadstrandok, a tiszafüredi termálfürdő, az abádszalóki vízisportcsentrum, vagy a kiskörei hallépcső színesíti a területet. Kiemelt látványossága a 2017-ben átadott sarudi Élményfalu, valamint a poroszlói Ökocentrum.  

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat!

„A Tisza-tó Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő üdülőövezete.

 – nyilatkozta Kücsön Gyula, a Tiszta-tó Beevezés főszervezője. - Évek óta sikerrel bonyolítunk VíziVándor túrákat, és a környékbeli kajak-kenu egyesületek is eredményesen működnek. A május 29-i beevezés egy három napos fesztivál része lesz, ahol célunk, hogy minél több embert ösztönözzünk a sportág kipróbálására. Eszközbérlésre itt is lesz lehetőség, a versenyen kívül pedig többek között kézműves foglalkozások, színpadi sportos programok, vízibiciklis verseny, félmaraton futás, közös kerékpározás és esti koncert is várja az érdeklődőket.”

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók