Idén is nagy siker volt az A-Híd Kupa

A hagyományoknak megfelelően idén is április utolsó szombatján rendezték meg az A-Híd Kupát az Újpesti-öbölben. Az Építők és a KSI szervezésében több, mint 700 versenyző állt rajthoz a 2000 méteres távon.

„Összesen 31 egyesület képviseltette magát ebben az évben, valamint eljöttek a komáromi kenusok is, szóval mondhatjuk, hogy egy nemzetközi A-Híd Kupán vagyunk túl. – mondta Agócs Mihály, mesteredző. – Az időjárásra sem lehetett panaszunk, nagyszerű időben, szélcsend mellett versenyezhettek a fiatalok. Több korosztályban, komoly küzdelmeket, ugyanakkor sportszerű csatákat láthattunk, úgy gondolom ez egy nagyszerű hírverése volt a sportágnak.”

Idén is nagy siker volt az A-Híd Kupa

Az A-Híd Kupa hagyományosan az egyik legnagyobb létszámú hazai versenye a sportágnak, amelyen az előkészítőtől egészen a masters kategóriáig indítottak futamokat. Csak a KSI-ből több, mint 100 versenyző állt rajthoz, de a Honvéd, az UTE, az MTK, valamint a vidéki egyesületek közül a Szeged és a Tiszaújváros is szép számmal képviseltette magát.

Idén is nagy siker volt az A-Híd Kupa

 

A versenyszámok győztesei ezúttal is “Itt jön a győztes” feliratú, A-Híd emblémával ellátott pólókat kaptak. A esemény színvonalát többek között olyan olimpiai bajnokok emelték, mint Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Storcz Botond és Dombi Rudolf, de jelen volt Tóth Dávid, olimpiai ezüstérmes, a Wichmann Tamás Regionális Akadémia menedzsere, valamint Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke és Kubina Ádám főtitkár is.

Idén is nagy siker volt az A-Híd Kupa

A verseny rendezői idén is az Építők Margitszigeti Diák Kajak Club és KSI SE edzői voltak. A támogatást ezúton is köszönjük az A-Híd Zrt.-nek!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók