Három napos Balaton-átevezés Zamárdiban!

Egy hosszú hétvégére várunk mindenkit idén nyáron Zamárdiba, a 2022-es Balaton-átevezésre. Az esemény az előző évek nagy sikereire való tekintettel egy három napos sporthétvége lesz augusztus 5-7. között. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szerint, a Balaton-átevezés gyökeret vert a városban és abban bízik, hogy az idei rendezvény még nagyobb sikert arat majd.

Az átevezést tavaly először rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Zamárdiban, miután a hatalmas érdeklődés miatt Fonyódot „kinőtte” a rendezvény. Tavaly júliusban kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval összesen 4200 versenyző vágott neki a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalnak. A részvételi szám minden korábbi rekordot megdöntött, Zamárdi polgármestere is szép emlékekkel gondol vissza az eseményre.

"Schmidt Gábor elnök úrral is egyetértettünk abban, hogy a tavalyi Balaton-átevezésnek fantasztikus sikere volt. – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. -  Hihetetlen érdeklődés övezte az eseményt és nagyon jó visszajelzéseket is kaptunk. A lakosság is befogadta a rendezvényt, ami úgy érzem gyökeret vert nálunk.”

Három napos Balaton-átevezés Zamárdiban!

A helyszín 2022-ben sem változik, a program viszont igen. Célunk évről évre, hogy újdonságokat vigyünk az eseménybe és ez idén sem lesz másképp, ugyanis a Balaton-átevezés nem egy, hanem három napos lesz augusztus 5. és 7. között.

„Örömmel mondhatom, hogy 2022-ben a Balaton-átevezés kibővül és egy igazi sporthétvégét rendezünk a szabadstrandunkon. – jelentette ki Csákovics Gyula. – Az esemény már bekerült a saját rendezvénynaptárunkba is, ami jól jelzi, hogy remekül beleillik az idén visszatérő színvonalas programjaink közé. Hosszútávra tervezünk a Balaton-átevezéssel, azt gondolom emiatt is sokkal többen látogatnak majd a Balatonra. Szeretettel várunk mindenkit idén is Zamárdiba!”

Három napos Balaton-átevezés Zamárdiban!

A Zamárdi Szabadstrandon péntektől vasárnapig különféle interaktív sportprogramokkal és bemutatókkal készülünk, amelyekre az átevezők mellett a kísérőket, családtagokat és barátokat is szeretettel várjuk. Az átevezés szombaton lesz. Az eseményről további információkat folyamatosan megosztunk majd médiafelületeinken.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók