Mégse

Három évet ad még magának

A tervek szerint 2024-ig folytatja pályafutását Balaska Márk. A kétszeres világbajnoknak az elmúlt szezon nem hozta a várt sikereket, nemzetközi szinten egy Európa-bajnoki ötödik helyet tudott felmutatni K-2 200 méteren. A jövőben erre a számra és az ötszázra fókuszál, tervei szerint Birkás Balázzsal, vagy adott esetben Csizmadia Kolossal is eltudná képzelni magát a hajóban.

Hír

„Vegyes érzések vannak bennem a szezonnal kapcsolatban. – kezdte Balaska Márk. - Rengeteg munkát beletettem az idei évbe, úgy érzem nem is volt hiba a felkészülésemben. Emiatt nagyon hálás vagyok Pál Zoltánnak, hiszen rengeteget segített nekem, hozzá szinte hazajárok. Igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni idén, de sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok.”

Három évet ad még magának

A kétszeres világbajnok kajakos 2021-ben a hazai versenyek mellett a poznani Európa-bajnokságon K-2 200 méteren ötödik lett Csizmadia Kolossal. Tokióba ugyan nem sikerült kijutnia, de társának így is tiszta szívből szurkolt. 

„Csak Kolos versenyét néztem, rá voltam kíváncsi, hiszen vele készültem. Úgy érzem, sokat tudtam neki segíteni a felkészülés alatt, különösen, amikor mélyponton volt. Nagyon örültem az eredményének, büszke voltam rá.”

Balaska Márk élete nem rég gyökeresen megváltozott, hiszen eljegyezte kedvesét, és Szegedre költözött, így most a Maty-éren készül. Az elmúlt időszak nehézségei után a 25 éves sportoló komoly elhatározásra jutott.

Három évet ad még magának

„Az utolsó három évem következik a sportágban. 

Korábban voltak nagyon jó periódusaim, de az utóbbi időben csőstül jött a baj. Amikor már megfordul az ember fejében, hogy hiába erőlködik, mégsem jön a siker, akkor egy idő után úgyis elengedi az egészet. Most Birkás Balázzsal szeretnék a párosra koncentrálni, de ő jelenleg Budapesten készül, ami szintén nem könnyíti meg a dolgom.”

Az egység korábban K-2 200 méteren kétszer is világbajnok lett. Balaska elmondása szerint a jövőben is erre a számra és az ötszáz párosra fókuszálnak.

Három évet ad még magának

“Balázs mellett azért a Kolossal való párost sem vettetem még el, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Ami biztos, hogy páros kétszázon szeretném bebizonyítani, hogy még mindig számolni kell velem. Ha ez sikerül, akkor szerintem ötszázon is bármi lehet, úgy érzem ez a táv is fekszik nekem. Bizakodó vagyok, de mindenekelőtt egy nyugodt felkészülést szeretnék magam mögött tudni.” – tette hozzá Balaska Márk.