Győri sikerek a Marathon Challenge harmadik állomásán

A Sió-csatornán tartották Marathon Challenge harmadik állomását. A II. Sió Kajak-Kenu Kupán a gyermektől, a masters kategóriákig rendeztek hosszútávú versenyeket. A felnőtteknél ezúttal hét kilométer volt a táv, a nőknél Czéllai-Vörös Zsófia, a férfiaknál pedig Erdélyi Tamás diadalmaskodott.

Több, mint háromszáz versenyző hajóját szállította az a konvoj szombat reggel, amely Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület vízitelepétől Sióagárdra haladt. Innen rajtoltak ugyanis a II. Sió Kajak-Kenu Kupa résztvevői. A vadregényes Sió-csatornán a gyermek, kölyök és serdülő kajakosoknak, kenusoknak négy kilométert kellett megtenniük, a szabadidős és masters versenyzőkre öt, míg az ifikre és a felnőttekre hét kilométer várt a szekszárdi célvonalig.

Győri sikerek a Marathon Challenge harmadik állomásán

 

A szabadidős versenyben bárki elindulhatott, kajakosok, kenusok, túrakenusok, sőt SUP-osok is szép számmal neveztek. Az esemény színvonalát olyan kiválóságok is emelték, mint a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, aki ha már elindult, meg is nyerte a mastersek összetett versenyét.

Győri sikerek a Marathon Challenge harmadik állomásán

 

A felnőtteknél ezúttal csak kajakban indítottak futamokat. A hölgyeknél ifi korosztályban a dunaújvárosi Horváth Laura győzött, megelőzve a verőcei Kmetykó Klaudiát és az Atomerőmű SE színeiben induló Strobl Adélt. A felnőtteknél a világbajnok Czéllai-Vörös Zsófia bizonyult a legjobbnak, aki mellé két szekszárdi versenyző, Nagy Viktória Fruzsina és Korsós Zsófia állhatott még fel a dobogóra. A győriek kiválósága idén már másodszor diadalmaskodott a Marathon Challenge sorozatban, elmondása szerint ez a hét kilométer jó felkészülési állomás volt a közelgő romániai világbajnokságra.

Győri sikerek a Marathon Challenge harmadik állomásán

 

„Kicsit fáradtnak éreztem magam, mert edzésből jöttünk, de jó időpontban volt megrendezve ez a verseny a vb szempontjából. Nagyon tetszik a Sió, mi ugyan a Mosoni-Dunán edzünk, ami szintén nem túl széles, de ez olyan kis erdős rész, nagyon hangulatos.” – nyilatkozta Czéllai-Vörös Zsófia.

Férfi ifiben, a 20-szoros világbajnok Csay Renáta fia, Kolozsvári Brúnó bizonyult a leggyorsabbnak, a szintén győri Varga Olivér és a szekszárdi Horváth Tamás előtt. A felnőtteknél is kettős győri siker született; Erdélyi Tamás lett az aranyérmes, megelőzve Boros Adriánt és gödiek kajakosát, Zoboki Zoltánt.

Győri sikerek a Marathon Challenge harmadik állomásán

 

„Próbáltunk Adriánnal összedolgozni és végrehajtani azt, amit ő mondott. Remélem azért nem sértődött meg, hogy legyőztem. – mondta a futam után Erdélyi Tamás, aki a Pitestiben rendezett maraton világbajnokságon épp Boros Adriánnal fog indulni párosban. – Itt a Sión most eveztem először, de nagyon tetszik. Vadregényesebb, mint Győrben és szerintem jó rajta hosszúkat evezni. Jó formában vagyunk Adriánnal a világbajnokságról egy minél fényesebb érmet szeretnénk elhozni. – tette hozzá a győri kajakos.

A verseny egyben a Kadler Viktor által idén életre hívott Marathon Challenge sorozat harmadik állomása volt. A szakág vezetőedzője szerint 

„Azért az látszódott a mai mezőnyön, hogy nagyon sokan már a vb-re készülnek, de így is például Zsófi címvédőként itt volt. Úgy gondolom, hogy a záróforduló lesz majd a legizgalmasabb,

 férfi kajakban kifejezetten szoros az állás az eddig megszerzett pontok alapján. 

– mondta Kadler Viktor, aki nagyon izgatottam várja már a közelgő világbajnokságot is. – A napokban voltam lent a csapatnál a Gubacsin, nagyon keményen készültek, bízom abban, hogy kiváló eredményeket fogunk elérni. A mai versenyen is látszott, hogy jó formában azok akik a vb-re készülnek.” – mondta a szakember. 

A II. Sió Kajak-Kenu Kupa eredményei itt tekinthetők meg. Marathon Challenge negyedik és egyben utolsó állomása a Budapest maraton lesz, amelyet október 9-én rendeznek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók