Gönczöl-tripla, Kurucz-dupla a jégesős tájékoztatón

Csonka tájékoztatót rendeztek szombaton és a vasárnap az U17-U18 kajakos és kenus korosztályok számára. A válogató előtti utolsó felmérőn vasárnap délután hatalmas vihar csapott le Szolnokra, ami később jégesővé lett, így az utolsó néhány döntőt már nem tudták megrendezni. Ami az eredményeket illeti, Gönczöl Laura három, Kurucz Levente pedig két arannyal emelkedett ki a mezőnyből.

A kajakosoknál szombaton férfi egyesben Kurucz Levente megállíthatatlan volt. A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub tehetsége előbb 1000 méteren győzött Panyik Zsombor (MTK) és Sellyei Csanád (Váci Kajak-Kenu SE) előtt, majd nem sokkal később 200-on sem volt nála gyorsabb. Ez utóbbi számban Keller Gergő (Kajak-Kenu Club Szarvas) lett a második, Tomatás Péter (Lágymányosi Spari Vízisport) pedig a harmadik. Kurucznak triplázás végül nem jött össze, ugyanis a vasárnapi, már viharos körülmények között lebonyolított 500 méteres fináléban negyedik lett. A számot Panyik Zsombor nyerte, megelőzve két lágymányosi versenyzőt Mizsér Márkot és Tomatás Pétert, akik viszont K-2 1000 méteren egymás oldalán már győzni tudtak, a két váci egység , Kozma Barnabás, Sellyei Csanád és Aradi Álmos, Aradi Bátor előtt.

Gönczöl-tripla, Kurucz-dupla a jégesős tájékoztatón

 

A hölgyeknél a három egyes számban, három győztest avattak. Szombaton 1000 méteren Decsi Dorina (Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub) végzett az élen, Horváth Maja (Tiszaújvárosi KKSE) és Kiskó Réka (Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub) előtt. Nem sokkal később 200-on már Fojt Sára (KSI SE) nyert, megelőzve az imént említett Decsi Dorinát és Kiskó Rékát. Vasárnap 500-on Ujfalvi Laura (UTE) örülhetett, Decsi Dorina itt is ezüstérmes lett, míg a dobogó legalsó fokára Fojt Sára állhatott fel. A párosok 500 méteres döntőjét vasárnap délután rendezték volna, ám a jégeső miatt erre már nem kerülhetett sor. 

„Nagy küzdelmeket láttunk, sajnálom, hogy a vihar miatt nem tudtuk befejezni a programot. – kezdte értékelését Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány. – Mindenki kitett magáért még úgy is, hogy vasárnap délután már irreális körülmények között kellett versenyezni. 

A férfiaknál kilógott a mezőnyből Kurucz Levente, de összességében mindenkivel elégedett vagyok.

 Jövő héten elkezdek kísérletezni a négyesekkel, azon dolgozom majd, hogy a válogató után a lehető legjobb egységeket tudjam összerakni.”

A kenusoknál férfi egyes 1000 méteren Böszörményi Bendegúz (Borsodi Örökmozgó) lett az első, Rumi Gergő (Graboplast Győri VSE) és Csanki Márk (MVM Szegedi VE) előtt. Rumi Gergő az egyes ezüst után, párosban a szegedi Molnár Csanáddal 1000 és 500 méteren is nyerni tudtak. Mögöttük mindkét számban a Lugosi Gergely (Merkapt-Mekler SE), Juhász István (Atomerőmű SE) alkotta egység lett a második.

A női mezőnyben Gönczöl Laura (PACS-PACS SE) minden számban, ahol elindult aranyérmes lett. C-1 200 méteren kevesebb mint két tizeddel győzte le Seres Fannit (UTE) és fél másodperccel Kiss Ágnest (MVM Szegedi VE). Párosban klubtársával, Opavszky Rékával 200 és 500 méteren papírforma sikert arattak. Ebben a szakágban végül C-1 500-as döntőket mosta el a jégeső.

Gönczöl-tripla, Kurucz-dupla a jégesős tájékoztatón

 

„Az időjárás miatt az időeredményekből nem lehet kiindulni, hiszen 

vasárnap délután már a rajtok is kaotikusra sikeredtek, de büszke vagyok, hogy mindenki keményen odatette magát és senki sem dobta el a lapátot. 

– mondta ifj. Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány. – Örülök Böszörményi Bendegúz sikerének 1000 méteren, illetve a Rumi Gergő, Molnár Csanád alkotta új páros is ígéretesnek tűnik. A Gönczöl, Opavszky-egység papírforma győzelmei mellett, jó volt látni, hogy a Csorba Zsófia, Seres Fanni-duó is jól jött mögöttük, ez akár a C-4 szempontjából is jól jöhet majd. Úgy látszik tavasszal nem akar eljönni a jó idő, ezzel is számolnunk kell a továbbiakban.”

A szolnoki ifjúsági tájékoztató eredményei itt érhetők el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók