Futásra kiéhezve

A rajtpisztoly eldördüléséig mindenki maszkban melegített, és a célba érkezés után máris visszavette a száj-, és orrfedőt. A 2500 futó fegyelmezetten, jó hangulatban sportolt október huszonharmadika alkalmából, és méltó módon emlékezett a kétszeres olimpiai bajnok kenus legendára.

Száz-kétszáz futónál több egyszerre nem volt a rajtzónába, a sávos indítás is kiválóan működött, a résztvevők Csabai Edvin szerint szemmel láthatóan már ki voltak éhezve egy ilyen tömegsport eseményre. 

“Nagyon köszönöm a szervezést a Szemán Róbert vezette Ötpróba csapatnak, valamint köszönöm a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) támogatását, a KSI kajak-kenu szakosztályának pedig azt, hogy ismét kiváló helyszínt biztosítottak az Emlékfutásnak - mondta a Kolonics Alapítvány kuratóriumi elnöke. - Ez a verseny az elmúlt években beállt, jó értelemben rutinszerű, olyan, amelyen 

a résztvevők, és a szervezők is jól érzik magukat.”

Az ünnepnap délelőttjén kiváló volt az időjárás, a futók borús, de szélcsendes 8-10 fokos időben vágtak neki a három távnak.

Futásra kiéhezve

“A nagy futóktól tudjuk, hogy ilyen az ideális idő, nem volt se meleg, se hideg, az eső sem esett. A versenyen részt vettek a szokásos nagy nevek, rajthoz állt Storcz Botond, Kiss Gergő, és Kiss Tamás, valamint a Kolonics Alapítvány kuratóriumából is többen futottak, például Csáky Laci, Szemán Robi, és Kárai Péter is, én idén kisebb húzódás miatt kihagytam a versenyt. Az esemény szpíkerei végig fenntartották a jó hangulatot, sokat beszéltek Kolóról, és a LED-falon természetesen ezúttal is bemutattuk a legemlékezetesebb győzelmeit. Már magától értetődő dolog, hogy többek közt a minden évben megrendezett eseményeink miatt 

emléke köztünk él,

 és a kajak-kenu sportág mindennapjainak része” - tette hozzá Csabai Edvin.  

A 2500 főben maximált nevezői létszám a verseny előtt egy héttel meglett, a résztvevők közül hatszázan kajak-kenusok voltak. A Kolonics-futás a sportág berkein belül az éves versenynaptár állandó eseményének számít, a felkészülési programok egy állomása, amelyen örömmel vesznek részt budapesti és vidéki klubok versenyzői is.

Futásra kiéhezve

A sportági külön versenyt a nőknél már sokadik alkalommal Kiszli Vanda nyerte, a paksiak világbajnoka 1.33:18-as idejével a női abszolút kategóriát is megnyerte a félmaratoni távon. A kajak-kenusok között a leggyorsabb férfi versenyző pedig Bucsi Bence lett, a Dunaferr kenusa 1.24:40-et futott a 21,1 km-en. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók