Mégse

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Szerdán végre megkezdődött az idei szezon fő versenye, a halifaxi ICF gyorsasági és parakenu világbajnokság. Az első napon 13 magyar egység mutatkozott be, közülük a Bragato Giada, Nagy Bianka- és a Kiss Blanka, Lucz Anna-páros, a női kajak négyes, valamint para szakágban Rozbora András és Kiss Erik is már biztos finalista.

Hír

Kanadai idő szerint szerda délelőtt 10 órakor Korisánszky Dávid kezdte meg a magyar csapat szereplését a Banook-tavon. Az MTK kenusa C-1 200 méteren egy ötödik helyezéssel kezdett, így pénteken a középfutamban folytathatja.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Hamar bemutatkoztak a kajak négyes ötszáz méter főszereplői is. A nőknél a fiatal Fojt Sára, Pupp Noémi, Kőhalmi Emese, Gazsó Alida Dóra alkotta kvartett remek versenyzéssel harmadik lett, amivel a lányok automatikusan kvalifikálták magukat a szombati döntőbe.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

A férfiaknál a Kuli István, Csizmadia Kolos, Varga Ádám, Nádas Bence-négyes is harmadikként zárt szerdán, ám itt csak a futamgyőztesek jutottak egyenes ágon a döntőbe, így a magyar egységre pénteken még vár egy középfutam.

Biztos finalista viszont női C-2 500 méteren a Bragato Giada, Nagy Bianka-egység. A lányok – többek között a kanadaiakat is megelőzve – harmadikként értek célba, ami elég volt a szombati döntőhöz. Ráadásul a lányok futam nélkül kétszázon is ott lesznek a végelszámolásnál

Az egyik új olimpiai számban, férfi C-2 500 méteren Hajdu Jonatán, Fekete Ádám negyedik lett, rájuk is vár még pénteken a középfutam.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Csakúgy, mint Balogh Gergelyre, aki nap legnépesebb versenyszámában K-1 500 méteren a második előfutam második helyén végzett. Ebben a számban egyébként nem lehetett automatikusan döntőbe jutni.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Bekezdett a Kiss Blanka, Lucz Anna-kettős női K-2 200 méteren. A szám tavalyi vb-ezüstérmese futamgyőztesként, összesítésben legjobb idővel döntős, így nyugodtan készülhetnek a csütörtöki ötszáz méteres előfutamra is.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Egészen kiválóra sikeredett Rendessy Eszter bemutatkozása is női K-1 500 méteren. A mindössze 20 éves kajakos futamát megnyerve jutott be a középdöntőbe, ugyanis ebben a számban sem lehetett egyenes ágon bejutni a fináléba.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Férfi kenu egyes ötszázon Fejes Dániel többek között az olimpiai bajnok brazil Isaquias Santossal került egy előfutamba. A Merkapt-Mekler kenusa negyedikként zárt, számára is a pénteki középfutamban jön a folytatás.

Kopasz Bálint napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. augusztus 3-án írta be magát végleg a sportág történelemkönyvébe azzal, hogy olimpiai bajnok lett K-1 1000 méteren. A győriek klasszisa egy könnyed futamgyőzelemmel és összesítésben a legjobb időeredménnyel "ünnepelt", amelyet elnézve bizakodva várhatjuk a folytatást is a pénteki középfutamban.

Futamgyőztesek és biztos finalisták

Para szakágban három magyar kezdte meg a szereplését szerdán. Közülük férfi KL2 200 méteren Rozbora András már az előfutamban elért harmadik helyével döntőbe jutott. Kiss Eriknek is szurkolhatunk majd pénteken KL3-ban, ahol bár igen népes mezőny gyűlt össze, a City-Gas Tiszafüred sportolója a középfutamban harmadik lett ezzel biztosítva helyét a pénteki fináléban. Molnárné Tóth Julianna VL3-ban is kétszer teljesítette a pályát, a középfutamban elért ötödik helye viszont nem volt elég a továbbjutáshoz.

Futamgyőztesek és biztos finalisták