Fókuszban a biztonság

-1. nap

Óriási fegyverténynek tartja Schmidt Gábor, a holnap rajtoló szegedi Olimpia Reménységek Verseny (ORV) szervezőbizottságának vezetője, hogy a kajak-kenu sportág idén is rangos nemzetközi viadalt rendezhet az utánpótlás korosztálynak. A Maty-éri pályán komoly előkészületek zajlanak azért, hogy az esemény résztvevői járványügyi szempontból is teljes biztonságban tölthessék a következő napokat.

Az idei év egyetlen utánpótlás világversenye csütörtökön délután rajtol Szegeden. A Maty-éri pályára már több csapat megérkezett, az ORV-n 23 ország legjobbjai csapnak össze négy korosztályban.

 

Fókuszban a biztonság

 

“Nagyon örülünk annak, hogy meg tudjuk rendezni ezt a versenyt, fontos, hogy a fiatalok, akik egész évben kitartóan dolgoztak, nem maradnak komoly megmérettetés nélkül - mondta Schmidt Gábor, a Szervezőbizottság, és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke. - A résztvevő nemzetek sportági szövetségeit az elmúlt hetekben folyamatosan tájékoztattuk a Magyarországra való belépés feltételeiről. Állandó kapcsolatban állunk a Külügyminisztériummal, és az Országos Rendőr Főkapitánysággal (ORFK), csak azok a csapatok utazhatnak be országba, és léphetnek a pálya területére, amelyeknek minden tagja rendelkezik egészen friss, negatív PCR-teszttel.” 

Nemcsak a külföldi résztvevőkre vonatkozik a szigor. Az MKKSZ a magyar csapat több mint 120 tagját is teszteli, és természetesen csak azok utazhatnak Szegedre, akik vírusmentesek. A pályán pedig szigorú biztonsági protokollt vezettek be a szervezők.

 

Fókuszban a biztonság

 

“Rengeteg kézfertőtlenítő állomást helyeztünk el a létesítményben, a zárt területeken kötelezővé tettük a maszkviselést, az eredményhirdetések alatt tiltjuk a kézfogást, és általában ügyelünk a megfelelő távolságtartásra is. Ennek megfelelően 

nézőket ezen az eseményen nem fogadunk,

 de a csütörtöki első döntőktől, egészen a vasárnap délutáni futamokig élő internetes közvetítést láthatnak azok, akik a verseny oldalára kattintanak” - tette hozzá Schmidt Gábor. 

Az idei ORV-n minden idők legnagyobb létszámú csapatával áll rajthoz Magyarország. Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint a fiatalok lelkesen és odaadóan készülnek a megmérettetésre. 

 

Fókuszban a biztonság

 

“Próbáltam kiszélesíteni a keretet, 

hogy minél többen versenyzési lehetőséghez juthassanak ezekben az ínséges időkben - mondta Makrai Csaba. - Nagyra tartom, hogy a versenyzőink, és az edzőik ennyire motiváltak, ezt a lelkesedést szeretnénk bennük fenntartani. Éppen ez az oka annak, hogy a rengeteg nehézség és akadály ellenére megrendezzük az ORV-t. Fontos, hogy tehetséges fiataljaink idén is megmutathassák felkészültségüket.”

Az utánpótlás kapitány hozzátette, a csapatvezetők és edzők legfontosabb feladata lesz a következő napokban, hogy betartsák, és a fiatalokkal betartassák a pályán érvényes járványügyi protokollt. 

Makrai Csaba arról is beszélt, hogy ORV-n olyan versenyzők búcsúznak az utánpótlás korosztálytól, akik egy-két éven belül meghatározó tagjai lehetnek a felnőtt magyar válogatottnak is.

 

Fókuszban a biztonság

 

“A hétvégi viadalon több olyan női ifi versenyző rajthoz áll, akik a jövő héten a felnőtt világkupán is szerepelhetnek. Ez a Kőhalmi Emesével, Rendessy Eszterrel, Szellák Szabinával és Zupkó Vandával fémjelzett évfolyam annyira erős, hogy az olimpiai után képes lehet teljes korszakváltásra a női kajakos szakágban” - tette hozzá a szövetségi kapitány. 

 

Fókuszban a biztonság

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók