Fair play életműdíjat kapott Hesz Mihály

Kedden tartotta év végi gálaestjét a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága, amelyen az 1968-as mexikóvárosi olimpián K-1 1000 méteren aranyérmes Hesz Mihály mellett, Ladunga Károly, Horváth Maja és Tölgyesi Flóra is elimerésben részesült.

Fábián László főtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a MOB-nak a fair play bizottság az egyik legfontosabb testülete, mert a győzelem mellett a sportszerű versenyzés is lényeges, hogy minden pillanatban emelt fővel lehessen az ellenfelekre nézni. Hozzátette: a díjazottak valamennyien úgy tevékenykedtek, hogy rászolgáltak az elismerésre és példaképpé váltak.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair play bizottság betegségből felépült elnöke is részt vett az eseményen. Köszöntőjében Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnökét idézte, aki szerint a bajnokok bajnoka az, aki sportszerűen készül, a fair play szellemében versenyez, és az ellenfelet nem "megölni", hanem legyőzni akarja.

Az este során "fair play életmű" trófeát kapott Hesz Mihály - aki sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen - olimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok kajakos. 

Fair play életműdíjat kapott Hesz Mihály

"Fair play a sport szolgálatában" trófeával jutalmazták Ladunga Károly, masters világbajnok kenust, aki hosszú évtizedek óta a magyar kajak-kenu sportág egyik legnagyobb szurkolója, a külföldi és hazai versenyek rendszeres látogatója. Két két ifjúsági világbajnok kajakost is díjaztak, Horváth Maja és Tölgyesi Flóra egyaránt "fair play cselekedet" diplomát kapott. 

Fair play életműdíjat kapott Hesz Mihály

A sportág nevében gratulálunk mindannyiójuknak!

forrás: MTI

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók