Erős kezdés a Maraton Magyar Bajnokságon

Péntek délelőtt a felnőtt egyes versenyekkel megkezdődött a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság. A három napos győri viadal már a júliusi moszkvai Európa-bajnokságra is válogat. K-1-ben Boros Adrián nagy csatában győzött, ahogy Czéllai-Vörös Zsófia is megvédte magyar bajnoki címét. Férfi kenuban Kövér Márton leiskolázta a mezőnyt, míg a nőknél Kisbán Zsófia végzett az élen. Kadler Viktor szakági válogatott vezetőedző szerint az eredmények bíztatók az Eb-re nézve.

Péntektől vasárnapig Győrben rendezik az idei Kadler Gusztáv maraton magyar bajnokságot.  A verseny azért is kiemelkedően fontos a szakág számára, mert a felnőtt számok első két helyezettje indulhat majd a júliusi Európa-bajnokságon, Moszkvában. A nyitónap reggelén egy emléktábla leleplezésével emlékeztek a legendás Kadler Gusztávra, aki nélkül a győri kajak-kenu ma nem lenne az, ami.

Erős kezdés a Maraton Magyar Bajnokságon

 

„A körülmények ideálisak voltak ahhoz, hogy jó versenyünk legyen. – kezdte az első nap értékelését Kadler Viktor a maraton válogatott vezetőedzője. -  Szerintem nem lehetett panasz az időjárásra. Bár egy kicsit szemerkélt az eső, szél csak minimálisan fújt, illetve hideg sem volt.”

Pénteken egyesben rendeztek döntőket. Kajakban a férfiaknál 30 kilométeren Boros Adrián rendkívül szoros csatában védte meg magyar bajnoki címét. A győriek versenyzője mindössze egy másodperccel előzte meg Aranyosi Gábort, de a harmadik helyezett Zoboki Zoltán is sokáig együtt haladt az élen állókkal. 

Erős kezdés a Maraton Magyar Bajnokságon

 

“Nagy meglepetés nem született, de ami nagyon nagy pozitívum volt, hogy szoros csata alakult ki az első három között, és iramban is fantasztikusan mentek. – mondta Kadler Viktor. -  Beszéltem velük, és azt mondták

 annyira erősen mentek, hogy a befutóra már nem is tudtak tartalékolni. 

A két rutinosabb versenyző az utolsó futáskor ugyan meglépett, de így is izgalmas volt a csata.”

A hölgyeknél 26 kilométeren Czéllai-Vörös Zsófia zsinórban negyedik magyar bajnoki elsőségét ünnepelhette, miután közel fél perces előnnyel verte meg az őt idén egyszer már a Marathon Challenge-en legyőző Kiszli Vandát.

Erős kezdés a Maraton Magyar Bajnokságon

 

„Most egy kicsit nagyobb különbséggel nyert Zsófi, úgy, ahogy az elmúlt három évben is. Ő is és Vanda is végig taktikáztak az egész verseny alatt, beosztották az erőt az utolsó körre.” – értékelt Kadler Viktor.

Férfi kenu 26 kilométeren egy percig sem férhetett kétség Kövér Márton győzelméhez. A sportág örökös bajnoka jó iramú versenyzéssel közel két perccel előzte meg párostársát, Horváth Mártont. A nőknél Kisbán Zsófia győzött a 14 kilométeres távon, mögötte Bonyai Regina lett a második.

Erős kezdés a Maraton Magyar Bajnokságon

 

„Az időeredmények alapján szép reményeink lehetnek az Európa-bajnokságra.

 Persze addig még van idő, és sokat kell mindenkinek dolgoznia, de szerintem minden szakágban lesz két igazán erős egységünk a kontinensviadalon.” – értékelt Kadler Viktor.

Szombaton a páros döntőkkel folytatódik a program. Természetesen a fiatalabb korosztályok is rajthoz állnak a Mosoni-Dunán, a részletes eredmények és a teljes program itt érhető el.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók