Beindult a magyar henger az ORV-n

Húsz éremmel, 7 arany-, 8 ezüst- és 5 bronz leosztásban zártuk a pénteki napot a poznani Olimpiai Reménységek Versenyén. Az első döntők mellett az ezer méteres számokban elő- és középfutamokat is rendeztek.

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, sorban érkeztek a fényesebbnél fényesebb érmek a magyar küldöttség részéről az ORV első döntős napján. Több számban is kettős magyar sikereket könyvelhettünk el és voltak, akik már az első napon többször is a dobogóra állhattak. 

Női versenyzőink K-1 1000 méteren remekeltek. Az U15-ös korosztályban Hofer Bianka elsőként csapott célba, az U16 és U17-eseknél pedig mindkét indulónk érmet szerzett.

Női U16 K-1 1000 m: 1. Mészáros Anna, 3. Reisz Janka

Női U17 K-1 1000 m: 2. Molnár Kinga, 3. Kmetyó Klaudia

Beindult a magyar henger az ORV-n

Eközben a fiúk egy-egy bronzérmet szereztek a királyszámban. U15-ben Gyarmati Károly Levente, míg U16-ban Jancsó Levente állhatott fel a dobogó harmadik fokára K-1 1000 méteren. 

C-1 1000 méteren az U16-os fiúknál kettős magyar győzelem született: Gyányi Milán első, Pálfalvi Viktor a második helyen rúgta be hajóját. Ugyanebben a számban az U15-ösök között Kirchner István bronzérmet szerzett. A lányoknál Kis-Batka Iringó magabiztos pályával, több, mint két másodperccel volt jobb a teljes mezőnynél, ami a dobogó legfelső fokára vezette az U16-os korosztályban.

Beindult a magyar henger az ORV-n

A párosban is minden döntőben volt magyar érdekeltség. U17 K-2 1000 méteren a lányoknál és a fiúknál is egyaránt a maximumot sikerült elérni:

Női U17 K-2 1000 m: 1. Molnár Kinga, Józsa Hanna, 2. Kmetyó Klaudia, Reisz Janka

Férfi U17 K-2 1000 m: 1. Mertz Attila, Konyecsni Milán, 2. Avar Tamás, Takács-Svetlai Benedek Álmos

Beindult a magyar henger az ORV-n

Ugyanebben a számban az U16-osoknál a Jeszkel Panna, Acélos Hanna Glóra alkotta női páros is győzött, míg a férfi mezőnyben az Urbán Zsombor, Szabó Vilmos összeállítású hajó a második helyen csapott célba.

Beindult a magyar henger az ORV-n

A kenu párosok is kiválóan szerepeltek, három ezüstérmet zsebeltek be egységeink:

Női U16 C-2 1000 m: 2. Szente Johanna, Bernáth Eszter

Férfi U16 C-2 1000 m: 2. Poszpischil Lőrinc László, Nagy Roland

Férfi U17 C-2 1000 m: 2. Ludány Mátyás, Vonga Ádám

Beindult a magyar henger az ORV-n

Az ORV szombaton ötszáz méteres elő- és középfutamokkal folytatódik, valamint a délutáni program során újabb döntőket rendeznek. A rajtlisták és eredmények itt érhetőek el, az élő közvetítés linkjét pedig minden reggel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldalán tesszük közzé.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók