Az utánpótlásról szólt a hétvége Szekszárdon és Miskolcon is

Szombaton már a szezon levezetésének jegyében tartottak eseményt Miskolcon és Szekszárdon is. Előbbi helyszínen a Borsod Megye Bajnokság, Veréb Krisztián Emlékverseny, míg Szekszárdon a Szüreti hosszúevezés keretein belül gyűltek össze a zömében utánpótlás korú sportolók.

Harmadik alkalommal viseli már a Veréb Krisztián Emlékverseny nevet is Miskolcon a Borsod Megye Bajnokság, ahol 2000 méteres versenyszámokban állhattak rajthoz a versenyzők az előkészítő korosztálytól, egészen a Mastersig. 

A versenyt idén is a 2020-ban tragikus körülmények között elhunyt, olimpiai bronzérmes kajakos sírjának megkoszorúzásával kezdték, de még az első futamok elrajtoltatása előtt átadták a Veréb Krisztián Kajak-Kenu Bázist is, amely a DVTK további működését segíti a jövőben. Az eseményen részt vett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség fejlesztési és vagyongazdálkodási igazgatója dr. Bakos Lajos is, aki nagy szerepet vállalt a projekt megvalósulásában. A telep avatóján továbbá jelen volt a Kökény Roland, olimpiai bajnok kajakos, illetve a DVTK korábbi válogatott kenusa, Bodonyi András is.

Az utánpótlásról szólt a hétvége Szekszárdon és Miskolcon is

A Kökény Roland Regionális Akadémia eseménye több, mint 220 résztvevőt számlált, az akadémiai menedzser, Bardóczi Krisztián szerint minden adott volt egy sikeres verseny lebonyolítására.

„13 egyesület versenyzőivel zajlott le a szombati Emlékverseny. Rajnai Sándor, Krisztián egykori nevelőedzője nagyon sok energiát fektetett a sikeres lebonyolításba. Ami különlegesség volt, hogy minden indulót díjaztak valamivel, attól függetlenül, hogy hányadik helyen ért célba.”

Hozzátette, az egyes számok mellett rendeztek egy emlékfutamot is férfi serdülő K-2 500 méteren, ezzel is emléket állítva a Sydney-ben olimpiai bronzérmet szerző Veréb Krisztiánnak.

Az utánpótlásról szólt a hétvége Szekszárdon és Miskolcon is

Szintén jó hangulatban telt a Szüreti hosszúevezés is Szekszárdon, ami nem verseny, sokkal inkább egy közös edzés volt. A résztvevők a Sió vízén teljesítették a 16 és 32 kilométeres távokat. Inger Nikolett, a Szekszárdi Sportegyesület edzője és vezetője elmondta, összesen 5 egyesület, 130 sportolója szállt vízre tegnap a legkisebbektől, a legnagyobb, masters versenyzőkig.

Az utánpótlásról szólt a hétvége Szekszárdon és Miskolcon is

„A szekszárdi kajakháztól indultak a Sió csatornán keresztül az Árvíz kapuig. A kisebbek a 16 kilométeres távot teljesítették, őket az edzők ettől a ponttól szállították vissza, aki viszont a 32 kilométerre vállalkozott, ők megfordultak és a kajakháznál értek célba. A pihenő ponton, majd a leevezés után is frissítőket, ellátást kapott mindenki. Nagyon jó volt az időjárás és a víz is.”

Az esemény szervezője kiemelte, az ilyen és ehhez hasonló programok jó lehetőségek a fiatalok számára, hogy ismerkedjenek más egyesület sportolóival is.

„Teljesítmény alapján osztottuk a gyerekeket csoportba javarészt mindenki kajakos volt, de a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kenus csoportja is csatlakozott hozzánk.”

Az utánpótlásról szólt a hétvége Szekszárdon és Miskolcon is

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók