Az ICF elfogadta a balatoni vb-programját

2021. június 18-20. között rendezhetjük meg a SUP-világbajnokságot Balatonfüreden. Várhatóan több ezer profi és amatőr résztvevő szállhat vízre a három nap alatt a jövő év egyik legnagyobb szabású sportfesztiválján.

A 2019-es ICF SUP világbajnokság több mint 200 profi versenyzőt vonzott 40 országból. Az akkori esemény sikerre alapján számíthatunk arra, hogy jövőre Magyarországra ennél is népesebb mezőny érkezhet.

"A kínai verseny után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, a szervezők professzionalizmusa, és vendégszeretete nagyon magasra tette a lécet" - mondta Jose Perurena, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnöke.

“Magyarországon a kajak-kenu rendkívül népszerű és sikeres, így 

magyar barátaink vezető szerepe a sportágunkban egyértelmű.

 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szinte minden évben rendez színvonalas és nagyszabású nemzetközi versenyeket, és biztos vagyok benne, hogy a 2021-es SUP-világbajnokságot is nagyon magas szinten szervezik meg.”

 

Az ICF elfogadta a balatoni vb-programját

 

A vb-n gyorsasági, hosszú távú, és ügyességi futamokban állhat rajthoz az ifjúsági, felnőtt és masters korosztály. Az eseményen profi és amatőr versenyzők is elindulhatnak merev-, és felfújható deszkás kategóriákban. 

 

Az ICF elfogadta a balatoni vb-programját

 

“Szerencsére az utóbbi években Magyarországon is 

nagyon népszerű lett a SUP,

 2020-ban itthon a szakág legnagyobb szabású tömegrendezvényeit az MKKSZ szervezhette. Az augusztusi Balaton-átevezésre annyian el akartak jönni, hogy az esemény előtt egy héttel le kellett zárnunk a nevezést. Biztosak vagyunk benne, hogy a profik mellett ezres nagyságrendben vesznek majd részt amatőr sportolók is a nyár egyik legnagyobb szabású magyarországi sporteseményén, a balatonfüredi világbajnokságon, amelyen rengeteget tehetünk azért, hogy friss ICF szakágként a SUP népszerűségét világszerte tovább növeljük erősítsük” - mondta Berényi Péter, az MKKSZ szervezési igazgatója.

 

Az ICF elfogadta a balatoni vb-programját

 

A SUP népszerűségét növelő globális stratégia részeként az ICF a balatonfüredi világbajnokság előtt online szemináriumot szervez a versenybíróknak.

"A nemzetközi SUP-os mezőny örömmel fogadta a Sportdöntőbíróság határozatát, amelyik megerősítette, hogy az ICF szervezhet szakági világversenyeket, a sportolók izgatottan várják a vb-futamok. Már megvannak a jelöltjeink a 2022-es, és 2023-as világbajnokság szervezésére, komolyan készülünk arra, hogy tovább fejlesszük a legfiatalabb szakágunkat. Vannak, akik nem értenek egyet azzal, hogy a kajak-kenu sportág felkarolta a SUP-ot, de a versenyzőket arra kérem, hogy ne foglalkozzanak az olyan kritikusokkal, akik akadályozzák a szakág tovább elterjedését" - tette hozza Jose Perurena.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók