Az év utánpótláskorú sportolója lett Biben Karina Klaudia és Bakó Olga

Az ifi Európa-bajnokságon és világbajnokságon is aranyérmes duó az egyéni sportágak csapat kategóriában lett a legjobb a hölgyek között a Héraklész Gálán. Az egyéni év sportolója versenyben a férfiaknál Varga Ádám második, míg a hölgyeknél Gazsó Alida Dorka a harmadik lett.

Arattak a KSI SE kajakosai a tavalyi év legjobb utánpótláskorú sportolóinak megrendezett Héraklész Gálán. Bár az egyéni versenyben két úszó, Milák Kristóf és Késely Ajna nyert, de a férfiak között Ballai László és Matyus Zsolt tanítványa, Varga Ádám lett a második, míg a hölgyeknél Gintl Andrea versenyzője, Gazsó Alida Dorka szerzett harmadik helyezést.

Még ennél is nagyobb siker, hogy az egyéni sportágak csapat kategóriájában a nőknél a két ifjúsági Európa- (500 m és 1000 m), valamint 500 méteren egy világbajnoki címet nyert – szintén KSI-s – Biben Karina Klaudia, Bakó Olga kajakpáros végzett az élen. Az egységből Biben Karina Klaudia ráadásul tagja volt a K-4 500 méteren szintén világbajnoki címet nyerő csapathajónak is.

„Jó érzés, hogy mi nyertünk, hatalmas megtiszteltetés mindkettőnknek, hogy hozzánk került ez a díj – mondta Biben Karina Klaudia. – Az edzőnk, Gintl Andrea is nagyon örül az elismerésnek, azt mondta nekünk, hogy megérdemeltük ezt a címet. Az idei célunk az, hogy a párosunk hasonlóan jól szerepeljen, mint tavaly, a négyessel kapcsolatban pedig abban bízom, hogy összejön egy olyan egység, amiben minél többen ülünk a KSI-ből” – tette hozzá a kajakos, aki arról is beszélt, hogy jól sikerült a téli felkészülése és a következő hetekben csapatával Portugáliában fog edzőtáborozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának ünnepségén Szabó Tünde államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Héraklész Bajnokprogram 2001-ben indult útjára az új utánpótlás-nevelési stratégia első részeként. Hozzátette: a program akkor még 13, mára viszont már 21 sportágat menedzsel, és véleménye szerint egyértelműen beváltotta a hozzá kapcsolódó pozitív igényeket.

“Öröm látni és megtapasztalni, hogy a programoknak köszönhetően évről-évre nő azoknak a fiatal sportolóknak a száma, akik fantasztikus sikereket érnek el a korosztályos világversenyeken, arra pedig még inkább büszkék lehetünk, hogy akadnak olyanok is, akik már a felnőttek között is bontogatják szárnyaikat, sőt, komoly eredményeket mutatnak fel” – fogalmazott Szabó Tünde a Uránia Filmszínházban megtartott rendezvényen, ahol Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral, Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével és Vékássy Bálint MOB-főtitkárral 12 sportág 40 versenyzőjét és 30 edzőjét díjazták.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók