Az elsőtől az utolsóig….

A legelső magyar olimpiai aranyérem, vagyis Hajós Alfréd eredeti medálja mellett Bodonyi Dóra Tokióban nyert aranyérme is megtekinthető a héten még látogatható Világraszóló Bajnokaink című interaktív olimpiatörténeti kiállításon.

Annak, aki még szeretné megtekinteni a Világraszóló Bajnokaink c. interaktív olimpiatörténeti kiállítást, igencsak igyekeznie kell, mert nagyon közeleg a záróra. 

Ha az illető a vastag vendégkönyvbe is szeretné bejegyezni a gondolatait, jobb ha nem halogatja a látogatást, mert a hatalmas vendégkönyvben már csak egy-két oldal maradt szabadon. A kiállítás szervezői törekedtek rá, hogy  hétről hétre valamilyen újdonsággal frissítsék a tárlatot, ezzel is kedvezve az olimpiabarát közönségnek és az iskolák tanulóinak, akik szinte seregekben özönlötték el az 1000 négyzetméteres csarnokot az elmúlt hetekben.

Eljött a legutolsó hét, és még mindig több új közönségvonzó elemmel készül a záró, 12. hétre a Világraszóló Bajnokaink interaktív olimpiatörténeti kiállítás a Millenáris Parkban:

- nehézsúlyú birkózó világklasszisunk, Kozma István 1968-ban nyert olimpiai aranyérme mellett már az 1964-es tokiói aranyérme is látható, mely eddig a tokiói magyar nagykövetség vendégeit kápráztatta el. A kettő együttes szerepeltetése igazi ritkaság!

- külön vitrinben, mely Az elsőtől az utolsóig...címet viseli, bemutatásra kerül a legelső, vagyis Hajós Alfréd 125 évvel ezelőtti eredeti aranyérme, valamint mellette az eddigi utolsó magyar olimpiai aranyérem is megjelenik a tokiói női kajaknégyes utolsó beülőjében szerepelt Bodonyi Dórának köszönhetően

Jegyvásárlás és további információk a kiállításról. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók