Adolf Balázs győzelmével zárult számunkra a poznani világkupa

A szokásokhoz híven Poznanban is az ötezer méteres döntők zárták az idei második világkupát. Adolf Balázs szegedi sikere után ezúttal is győzött a leghosszabb számban, míg Kisbán Zsófia a nőknél már a második érmét szerezte a nap során, ugyanis harmadik lett. Magyarország 6 éremmel, 2 arany, 2 ezüst és 2 bronz leosztásban zárta a lengyelországi versenyt.

A szegedi világkupához hasonlóan Poznanban is futószakasszal tarkították az ötezer méteres versenyeket. Magyar részről ezúttal csak kenu szakágban voltunk érdekeltek, a nőknél Kisbán Zsófiának, a férfiaknál pedig Adolf Balázsnak szurkolhattunk.

Előbbinek meglehetősen kevés ellenféllel kellett megküzdenie, hiszen rajta kívül mindössze két kínai és egy dél-koreai versenyző indult. Zsófi szinte a rajttól kezdve tisztes távolságból követte a kínaiakat, akik szinte végig együtt haladtak. A magyar kenus végül a harmadik helyen fejezte be a versenyt, így az ötszázon szerzett ezüstérme után, egy napon belül két számban is dobogóra állhatott Poznanban.

Adolf Balázs győzelmével zárult számunkra a poznani világkupa

A férfiaknál azért már jóval nagyobb mezőny gyűlt össze. Adolf Balázs két hete Szegeden fölényes győzelmet aratott kedvenc számában, így nem volt kérdés, hogy most is hasonlóra készül. A táv elején a kínai Ji és a lengyel Borgiel is Adolffal együtt lépett el a többiektől. Az első futószakasz után a kínai versenyző leszakadt, innentől pedig világossá vált, hogy lengyel-magyar párharc lesz a győzelemért. Balázs legnagyobb erőssége Szegeden a futószakaszon nyújtott gyorsasága volt és bár ez most is jól ment neki, Borgiel személyében emberére akadt. Végül az utolsó körben háromszoros világbajnok kenusunk a vízen is rákapcsolt, és faképnél hagyta ellenfelét. A végén már megnyugtató, több, mint 20 másodperces előnnyel érkezett meg a célba, megszerezve a magyar csapat második aranyérmét.

Adolf Balázs győzelmével zárult számunkra a poznani világkupa

A 22 fős válogatottunk így két arany-, két ezüst-, és bronzéremmel zárta a világkupát.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók