A hétvégén zárul a bajnoki szezon

A szombaton és vasárnap Győrben zajló gyermek, kölyök, serdülő korosztályoknak kiírt Kadler Gusztáv maraton magyar bajnoksággal, valamint Graboplast parakenu és mesterek ob-val zárul minden idők egyik legfurcsább idénye. A vírusjárvány miatt az idei versenynaptárt alaposan átalakította a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai csapata, a szezon 2020-ban csak több mint két hónapos csúszással tudott elrajtolni.

Az idei évvel kapcsolatban Boros Gergely szakmai igazgató elmondta,  márciusban senki sem gondolta volna, hogy minden szakágban meg tudják rendezni a bajnoki futamokat. 

“Az volt a célunk, hogy a kluboknak, bennük a gyerekeknek és az edzőknek, legyen mire készülniük, ez szerencsére összejött, örülök neki, hogy 

sikerült végigvinnünk a szezont.

Tavasszal a vírusjárvány miatt közel két hónapra be kellett zárnunk a víztelepeket, erre reagálva a szakmai csapatnak új versenynaptárt kellett összeállítania. A bajnoki rendszer fokozatosan indult be, júniusban és júliusban csak regionális versenyeket rendeztük, amelyeken népes mezőnyök álltak rajthoz, látszott, hogy a sportolók mennyire ki voltak éhezve a megmérettetésre.”

A hétvégén zárul a bajnoki szezon

Augusztusban következett Budapest/Pest-megye, valamint a vidékbajnokság, aztán szeptember közepére a felnőtt, mesterek és az utánpótlás korosztályokban is lezajlottak a gyorsasági magyar bajnokságok. Szeptemberben Tokaj rendezhetett ifjúsági, felnőtt maraton magyar bajnokságot, most hétvégén pedig a gyermek, kölyök, serdülő korosztály, valamint a mesterek maraton versenye zárja a szezont.

A hétvégén zárul a bajnoki szezon

“Örülök annak is, hogy a szabadidős szakágaknak, így a kajakpólónak, a SUP-nak, és a sárkányhajósoknak is tudtunk magyar bajnokságot szervezni, a hazai versenyen kívül pedig a sportág Szegeden rendezett két rendkívül sikeres, és magyar szempontból eredményes nemzetközi viadalt is. Szerintem az Olimpiai Reménységek Versenyével, és az ICF gyorsasági világkupával feltettük az i-re a pontot, és 

kihoztuk a maximumot 

ebből a rendkívül furcsa és új kihívásokkal teli idényből” - tette hozzá Boros Gergely. 

A hétvégén zárul a bajnoki szezon

A szezont záró versenyt a sportág az MKKSZ tavaly elhunyt alelnökéről, a győri kajak-kenu sport egyik legnagyobb alakjáról, Kadler Gusztávról nevezte el. 2020-tól a maraton magyar bajnokság legeredményesebb klubja egy évre megkapja a Kadler Gusztáv Vándorserleget.   

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók