Szlovéniában is eredményesen szerepeltek SUP-osaink

Az elmúlt hétvégén Koperben rendezték az ICF World Ranking Alps Trophy Adria SUP Challenge elnevezésű versenyt, amelyen magyar sikerek is születtek. Az eseményen két 16 éves tehetségünk, Kocsis Csillag és Szabó Zénó is kiemelkedően teljesített. Abszolút kategóriában Csillag a hosszútáv mellett, technikai számban is első lett, míg Zénó hosszútávon negyedikként zárt. A verseny fontos állomás volt a novemberi ICF SUP Világbajnokság előtt, amely Thaiföldön lesz.

A kétnapos, pénzdíjas versenyen – amely többek között a szlovén bajnoki címekről is döntött – nyolc ország indulói vettek részt. A magyar küldöttséget Kocsis Csillag és Szabó Zénó mellett, Szabó Gábor, Chlebovits András, Kovács Gábor és Szili Balázs képviselte. 

Szombaton a „long distance”, vagyis a hosszútáv kategória versenyeit rendezték. Egy négy kilométeres, nyolc bójával kijelölt propeller alakú pályán három kört kellett teljesítenie a versenyzőknek. A férfiaknál abszolút kategóriában, a mindössze 16 éves Szabó Zénó óriási csatában negyedik lett. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy Zénó saját korosztályában toronymagasan győzött volna.

Szlovéniában is eredményesen szerepeltek SUP-osaink

A hölgyeknél a szintén még csak 16 éves Kocsis Csillag ismét igazolta hatalmas tehetségét, közel öt percet vert a komplett női felnőtt mezőnyre. A Balatonfüredi Yacht Club versenyzője hat perc, negyven másodperces kilométerekkel evezte le a távot, a néhol igencsak hullámos vízen. Érdekesség, hogy az 50 fős férfi mezőnyben a 12. helyen zárt volna. 

Vasárnap az öt kilométeres technikai szám következett, amely során a hosszútáv vonalvezetéséhez hasonló, ám annál rövidebb pályán kellett két kört teljesíteni a versenyzőknek. Sajnos a Váci Karakán színeiben versenyző Szabó Zénó egy hirtelen jött betegség miatt nem tudott rajthoz állni. Kocsis Csillag azonban újfent megállíthatatlan volt, egy nagyon erős 200 méteres kezdés után, a fordulóknál tovább növelte előnyét, így szinte már csak az órával versenyzett. A végén meggyőző, mintegy 300 méteres előnnyel ért célba a második helyezett előtt.

Szlovéniában is eredményesen szerepeltek SUP-osaink

"A megbeszélt taktika mindkét számnál ugyanaz volt. – kezdte értékelését Kocsis Csillag. -  A legelején minél jobban el akartam jönni a többiektől, hogy kimaradjak az első bójánál kialakuló lökdösődésekből. Ez mindkét napon sikerült, így aztán már evezhettem a saját tempómat. A hosszútáv annyival volt könnyebb, hogy voltak előttem férfi versenyzők is, így volt kikre fókuszálnom. Vasárnap már csak mi lányok mentünk, így maradt a pulzusfigyelés. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. – mondta a fiatal tehetség, aki a nyáron váltott egyesületet, és már a Balatonfüredi Yacht Club égisze alatt versenyez.

„Eszméletlenek a körülmények, minden adott a kiváló felkészüléshez. A szakmai stáb szerint tudom tartani a formám a következő versenyekre is. A hónap végén megpróbálok elindulni az franciaországi ISA SUP Világbajnokságon, majd az Eb-n Portugáliában, aztán novemberben a thaiföldi ICF SUP Világbajnokságon. Jó lenne még beszorítani egy nagyhullámos tengeri edzőtábort október-november fordulóján, és iskolába se ártana járni, szóval sűrű ősz áll előttem.” - zárta Kocsis Csillag."

Szlovéniában is eredményesen szerepeltek SUP-osaink

Az esemény krónikájához hozzátartozik még, hogy a szeniorok között Szabó Gábor hosszútávon és a technikai számban is győzött. Emellett még szombat délután egy három kilométeres, úgynevezett „fun race” futamot is rendeztek, amelynek végén hármas magyar siker született; Chlebovits András, Kovács Gábor és Szili Balázs állhattak fel a dobogóra.

Szlovéniában is eredményesen szerepeltek SUP-osaink

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók