Szétlövések döntöttek az utánpótlás versenyzők vb és Eb indulásáról

A válogató eredményei alapján Makrai Csaba és Foltán László utánpótlás kapitányok számára maradtak még nyitott kérdések a plovdivi világ- és a pozsonyi Európa-bajnokságra utazó csapat kapcsán, így több számban vasárnap szétlövésre került sor Szolnokon.

Kajakosoknál egyes és páros számokban csak az ifjúsági korosztályban maradt eldöntendő kérdés. Ifi női K-1 500 méteren Holló Hanna, Jeszkel Panna és Mészáros Anna állt rajthoz a szétlövésen. Végül Mészáros Annának sikerült győznie, mögötte Jeszkel Panna ért be második, Holló Hanna a harmadik helyen.

Ifi női K-2 500 méteren a Szegedi Angelina, Debreczeni Lora Szkarlett egység, valamint a Gombás Alíz, Pető Hanna duó között dőlt el, hogy ki fogja a versenyszámban képviselni hazánkat a világbajnokságon, mivel mind a négy kajakos már vb csapattag volt eredetileg is. Petőéknek ezúttal nem sikerült megismételni a szombati teljesítményüket, a Debreczeni, Szegedi páros több mint hét tizedmásodperccel volt gyorsabb vasárnap, így ők lehetnek ott ötszáz pároson Plovdivban.

Azonban nem csak a vb-n indulók sorsáról döntöttek a szétlövésen, hiszen női K-2 500 méteren az Európa-bajnokságra utazó egység is kérdéses volt egészen vasárnapig. A szám másik döntőjében a Holló Hanna, Horváth Kata egységnek sikerült felülmúlnia az Acélos Hanna, Jeszkel Panna párost, tehát ők is biztosnak érezhetik helyüket a kontinenstornára.

Ifi férfi K-4 500 méteren két a Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány által összerakott négyes mérkőzött meg egymással. A Samu Péter, Hidvégi Zalán Imre, Gazdag Marcell, Mircse Zoltán kvartett még korábban megnyerte az első válogatót nyerte meg és bár időközben Hidvégit Kaed Ádám váltotta az egységben, csütörtökön is úgy nézett ki, hogy újrázhatnak. Szerencsétlenségükre a futam közben egy kormánytörés állta útjukat, így vasárnap az Avar Tamás, Juhász Máté, Mertz Attila, Szabó Vilmos négyessel kellett szembe szállniuk a szétlövésen. Ekkor már ismét ott ült a hajóban Hidvégi Zalán, a futamot pedig több mint két másodperces előnnyel nyerte meg a Samu, Hidvégi, Gazdag, Mircse egység.

Kaed Ádámnak a K-1 500 méteres szétlövésen volt jelenése Szolnokon, ott azonban nem bírt Szabó Leventével.

Ifi Női K-1 200 méteren is más-más egységek nyerték az első, valamint a második válogatót. A szétlövésen az első válogatóversenyen is győzedelmeskedő Tölgyesi Flóra meglehetősen simán utasította maga mögé Bauer Zitát. Ifjúsági női K-1 1000 méteren Molnár Kinga a szombati második válogató után ismét legyőzte Bauer Zitát.

Kenuban ifjúsági és U23-as korosztályban is maradtak kérdések vasárnapra. Ifi egyes ezer méteren a férfiaknál Gyányi Milán győzedelmeskedett Marenec-Dózsa Zsomborral szemben, míg nőknél Győre Panna ért be Kis-Batka Iringó előtt. U23 női C-1 1000 méteren Csorba Zsófia meggyőző fölénnyel utasította maga mögé Zagyvai Borkát.

Az ifjúsági kenu párosok ötszáz méteres szétlövésén a Péter Zsolt, Barna Dávid duó, valamint a Ludányi Mátyás, Vonga Ádám kettes állt be a rajtgépekbe. A csatát magabiztos előnnyel nyerte a Lágymányosi Spari Vízisport színeiben versenyző Ludányi, Vonga kettős.

A végleges csapatokat az utánpótlás szövetségi kapitányok javaslatára az Elnökség fogja jóváhagyni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók