Nyolc újabb döntősünk van a pénteki nap végén

Délután középfutamokkal folytatódott az ifjúsági, U23 világbajnokság Plovdidban. Magyar szempontból tíz futamban volt érdekeltségünk, ezekből nyolc esetben jártak sikerrel versenyzőink és csak két esetben kellett szomorkodnunk, miután U23-ban Hidvégi Hunor K-1 500 méteren, Uhrin Dávid és Benkucs Kíra párosa pedig mix kenu ötszáz kettesben nem jutott A-döntőbe.

A középfutamokból minden szám esetében az első három helyezett juthat be a döntőbe, így volt ez a péntek délutáni program során is. Első emberünk Gyányi Milán volt, aki ifjúsági C-1 1000 méteren pont a harmadik helyen végzett, így a délelőtti győztes ötszázas négyes tagja készülhet a fináléra. U23-ban Kollár Kristóf az eredményt tekintve lemásolta fiatalabb honfitársa teljesítményét, ugyancsak a harmadik helyen végezve jutott tovább.

Az U23-as Csikós Zsóka és Kőhalmi Emese a délelőtti négyessel szerzett bronzérmük után, párosban is döntőzhetnek majd 500 méteren, miután megnyerték a ma délutáni középfutamot.

Férfi K-1 500 méteren az ifjúságiaknál Gazdag Marcell simán vette a döntő előtti utolsó akadályt, elsőként zárta a középfutamot. Sajnos azonban az U23-as Hidvégi Hunornak csak a B-döntőben szurkolhatunk miután ma délután hatodik helyen ért célba.

Ifjúsági férfi K-2 500 méteren a címvédő Samu Péter, Hidvégi Zalán a három középfutam összesített legjobb idejét evezte, ami jó előjel a döntő előtt. U23-ban a Kurucz Levente, Opavszky Márk duó második lett futamában, de természetesen ez is finálét jelent számukra.

A K-4 500 méteren már egy aranyérmet begyűjtő Tölgyesi Flóra kétszáz egyesben is éremért csatázhat az ifjúságiak mezőnyében, miután futamgyőztesként kvalifikált a fináléba. U23-ban Rugonfalvi-Kiss Janka is remekelt, ő ráadásul a három középfutam összesített legjobb idejét evezte.

Mix U23 C-2 500 méteren épphogy csak lecsúszott a döntőről az Uhrin Dávid, Benkucs Kíra páros, negyedik helyezésük sajnos nem ért továbbjutást.

Szombat délelőtt újabb döntők eredményeivel jelentkezünk Bulgáriából.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók