Kormánytörés állta útját az ifjúsági fiú négyes duplázásának

Elkezdődött a II. Ifjúsági és U23 válogatóverseny Szolnokon. A háromnapos esemény kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy kik utazhatnak majd a plovdivi világ-, valamint a pozsonyi Európa-bajnokságra. Csütörtökön a kajak négyesek mellett, az ifjúsági női C-2 500 méter került fókuszba.

U23-as korosztályban a férfi kajak négyes döntőivel kezdődött meg a csütörtöki finálék sora. Az első válogatón nem volt ebben a kategóriában verseny, így mindenki kíváncsi volt, hogy milyen eredmény születik. Végül a Panyik Zsombor, Fodor Bence, Kollek Bálint, Balogh Gergely kvartett tudott győzedelmeskedni, azonban őket így is szorosan követte az Őry Zsombor, Tamás Gergő, Keller Gergő, Tamási Zsombor négyes. Előbbi egység a világbajnokságra, utóbbi a kontinenstornára utazhat a jelenleg érvényben lévő válogatási alapelvek alapján.

Szintén a korosztályos világbajnokságon bizonyíthat majd a Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter, Csikós Zsóka egység, hiszen az U23 K-4 500 méter női mezőnyében ők bizonyultak a legjobbnak. Az Európa-bajnokságra a válogatón második helyen beérkező Dráviczki Dóra, Ujfalvi Laura, Nemes Réka, Decsi Dorina kvartett utazhat majd.

Ifjúsági korosztályban már volt némi támpontunk a négyesek esélyeit illetően, hiszen már az első válogatón is megrendezték ezt a számot. A hölgyeknél az első válogatót megnyerő egységben egy csere történt, Debreczeni Lora helyét Tölgyesi Flóra vette át, de így sem tudta senki megszorongatni a Honvéd tehetéségén kívül még Gombás Alíz, Pető Hanna, Szegedi Angelina kvartettet. A második helyen most is a Holló Hanna, Jeszkel Panna, Mészáros Anna, Horváth Kata négyes végzett.

Változás történt az első válogatót férfi K-4 500 méteren megnyerő kvartettben is, hiszen Hidvégi Zalán helyét Kaed Ádám vette át. A Samu Péterrel, Gazdag Marcell-lel és Mircse Ivánnal kiegészült egységnek nem várt problémája akadt a Holt-Tiszán, ugyanis az élen haladva tört el a kormányuk, ezáltal irányíthatatlanná vált a hajójuk. A kvartett célba sem tudott érni, így végül a másik kapitányi négyes, a KSI sportolókból álló Avar Tamás, Mertz Attila, Juhász Máté, Szabó Vilmos egység győzedelmeskedett.

A kenu női párosok is megkezdték a versengést, az ifi hölgyek két előfutam után juthattak a szám döntőjébe a Holt-Tiszán. Az első válogatóhoz hasonlóan most is a Matkovics Vanda, Paragi Petra duó bizonyult a legjobbnak, így a válogatási alapelveknek megfelelően ez az egység képviseli hazánkat a plovdivi vb-n és a pozsonyi Eb-n. Második helyen a Kis-Batka Iringó, Molnár Csepke kettes ért célba, a dobogó legalsó fokára a Sárkány Réka, Bernáth Eszter egység ért fel.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók