Kiváló teljesítmények az utolsó döntők előtt

Szombat délután megrendezték az utolsó középfutamokat is a plovdivi ifjúsági, U23 világbajnokságon. A mieink összesen már hat napja tartózkodnak Bulgáriában, mintegy ezer kilométerre az otthonuktól, azonban még mindig nem fáradnak. Számos futamgyőzelemmel és rengeteg továbbjutással sikerült hangolni a zárónapra.

Magyar szempontból Horányi Dóra nyitotta a délutánt. Az U23-as négyessel délelőtt ezüstérmes versenyző nem pihenhetett sokat, hiszen kétszáz egyesben kellett a középfutamban rajthoz állnia. Fáradtságnak azonban nyoma sem volt, Dóri futamát megnyerve jutott be a holnapi döntőbe.

Szintén az első helyen jutott tovább ifjúsági C-2 1000 méteren a Ludányi Mátyás, Vonga Ádám kettős. Ugyanebben a számban az U23-asoknál második lett és ezzel szintén finalista döntős a Fodor Nicholas, Hodován Dávid duó. Az egység néhány hete Pozsonyban Eb-ezüstérmes lett, meglátjuk a holnapi döntőben mire lesznek képesek.

Férfi K-1 1000 méteren Hidvégi Zalán könnyed győzelemmel kvalifikálta magát az ifjúságiak éremfutamába. Szurkolhatunk holnap az U23-as Kollek Bálintnak is, aki harmadik lett futamában szombat délután.

Szegedi Angelina is remekelt ma délután, a Kis-Duna SE versenyzője futamgyőztesként döntős ifjúsági K-1 500 méteren, ahol honlap címvédőként állhat rajthoz. U23-ban Rendessy Eszter is megnyerte középfutamát.

Gyányi Milán harmadik számában is akár megcélozhatja az éremszerzést. A szegedi kenus tegnap a négyessel ifjúsági világbajnok lett, ma délelőtt pedig ezer méteren bronzérmes. Délután 500 méteren ismét remekelt, középfutamát megnyerve jutott be a holnapi fináléba. U23 férfi C-1 500 méteren Kollár Kristóf negyedik lett, ő a B-döntőben áll majd rajthoz.

Ugyancsak C-1 500 méteren az ifjúsági hölgyeknél futamgyőztesként döntős Kis-Batka Iringó is, aki négyessel már szerzett egy ezüstérmet Plovdivban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók