Két regionális akadémia is túl van már a megújult Héraklész Fizikai Felmérőn

Az elmúlt hétvégén a Kökény Roland Regionális Akadémia és a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia is megtartotta a szokásos év eleji Héraklész Fizikai Felmérőt. Az U8-U14 közötti korosztályok versenyzőinek hat, illetve nyolc különböző feladatban kellett jól teljesíteniük ahhoz, hogy megkapják az arany jelzést.

Hagyományosan a Héraklész Fizikai Felmérő a szezon egyik első eseménye, így van ez idén is. Február harmadikán két regionális akadémia 8 és 14 év közötti versenyzői is kipipálhatták a felmérőt. A Kökény Roland RA Tiszaújvárosban, a Gyulay Zsolt RA pedig Budapesten, az UTE atlétikai pályáján várta a hozzájuk tartozó tagszervezetek fiataljait.

A nyolc, kilenc és tíz éveseknek hat feladatot kellett teljesíteniük, amelyek között szerepelt megállás nélküli futás különböző távokon, 30 és 15 méteres sprint, rögzített karú függés, plank és netfit. A 11-14 év közöttiekre nyolc erőpróba várt a futások mellett, húzódzkodás, fekvőtámasz, netfit, illetve újdonságként bekerült side plank és a falnál való guggolás.

„A korábbiakhoz képest az idei felmérő feladataiban történt néhány változás. – mondta Bardóczi Krisztián, a Kökény Roland RA menedzsere. – Új feladatként bekerült a falnál guggolás, az oldalsó plank, illetve az úgynevezett statikus has, ami olyan mintha egy felülés közbe félúton megállna az alany és kvázi 45 fokban tartja magát 45 másodpercig. Emellett eszközöltünk néhány apróbb módosítást, például a fekvőtámasz során bevezettük az egy perces időkorlátot, ennyi idő alatt kell minél többet megcsinálni. A húzódzkodás is egy perc lett az időlimit és ha eközben leesik a versenyző, már nem mehet vissza.” 

Két regionális akadémia is túl van már a megújult Héraklész Fizikai Felmérőn

A két akadémián összesen több, mint 500-an neveztek a felmérőre. Korosztályonként díjazták a legjobbakat a nyolc és kilenc évesek valamennyien kaptak oklevelet és csokit, az idősebbeknél pedig korosztályonként és nemenként a legjobb hat versenyző nyakába érmet akasztottak. 

„A különdíjak mellett sokan megkapták arany jelzést is, ami lényegében az elvárási szint feletti teljesítmény szimbóluma. A felmérők során a minőségi létszámot keressük, azokat a versenyzőket, akik tényleg keményen dolgoztak a tél során. Bár a felmérő programja többször is megújult az elmúlt években, az eredmények hosszútávon segítenek meghatározni azt, hogy kikből lehetnek később jó versenyzők.” – fogalmazott Bardóczi Krisztián.

Két regionális akadémia is túl van már a megújult Héraklész Fizikai Felmérőn

A menedzser a maga részéről hozzátette, hogy köszönettel tartozik annak a közel 60 edzőkből, szülőkből, korábbi versenyzőkből, a sportághoz közel álló személyekből álló stábnak, akik Tiszaújvárosban segítettek a fizikai felmérő zökkenőmentes, színvonalas lebonyolításában. Bardóczi Krisztián egy összefoglaló videót is készített, amely ide kattintva tekinthető meg. 

Az előttünk álló hétvégén egyébként a másik négy regionális akadémia is megtartja a saját Héraklész Fizikai Felmérőjét. 

Két regionális akadémia is túl van már a megújult Héraklész Fizikai Felmérőn

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók