Felhívás a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram (a továbbiakban: Ösztöndíjprogram) célja az országos sportági szakszövetségek, a parasportolók esetében a Magyar Paralimpiai Bizottság (a továbbiakban: MPB) Elnöksége által javasolt, magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben részt vevő sportágak olimpiai / paralimpiai szakágának olimpiai / paralimpiai versenyszámokban versenyző azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt felnőtt, vagy utánpótlás korosztályos válogatott sportolók.

Az olimpiai sportágak esetében az országos sportági szakszövetség, azaz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a paralimpiai sportágak esetében a Magyar Paralimpiai Bizottság jelölhet sportolókat.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei, a programban való részvétel időtartama, a részvételi jogosultság menete, az ösztöndíj mértéke megtalálhatóak a csatolt Felhívásban (az abban szereplő beküldési mód és határidő a szövetség részére szól csak).
Felhívás

FONTOS!
Az ösztöndíjprogramban való részvételre az alábbiakban meghatározott időtartamon belül van lehetőség: 
•    a felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgató esetén a képzés ideje + legfeljebb 1 félév, 
•    az alapképzésben részt vevő hallgató esetén az első alapképzés időtartama + legfeljebb 2 félév, 
•    azon hallgató esetén, akik a felsőfokú szakképzést követően megkezdi az alapképzést, az összes támogatható félév száma legfeljebb 10, 
•    azon hallgató esetén, akik az alapképzés befejezése után megkezdik a mesterképzést, az összes támogatható félév száma legfeljebb 12, 
•    osztatlan képzés esetén az összes támogatható félév száma 12, 
A jelen pályázati időszakot megelőzően az ösztöndíjprogramban részt vevő sportolók támogatott félévei beszámításra kerülnek az összes támogatott félév számának meghatározásakor.

A jelöléshez benyújtandó dokumentumok a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felé (HATÁRIDŐ: 2024.09.17. 12:00): 
•    A sportoló által aláírt „Adatlap” eredeti példánya, 
•    A sportoló által aláírt „Eredménylista” eredeti példánya
•    A sportoló által aláírt „Adatvédelmi nyilatkozat” eredeti példánya
•    Felsőfokú végzettség vagy szakképzettség megszerzésére irányuló felsőfokú tanulmányokat igazoló a 2024/2025. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó dokumentum (hallgatói jogviszony igazolás), vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 59. § (1) d) pontja alapján annak igazolása, hogy a hallgató a 2024/2025. tanév I. (őszi) félévében abszolutóriumot (végbizonyítványt) szerzett. 

Aki jelentkezni kíván az ösztöndíjprogramra, a csatolt excel táblázat első fülén szereplő
Adatlapot, Eredménylistát és Adatvédelmi nyilatkozatot töltse ki gépelve (kézzel nem érvényes) és kitöltve mentse le, ezt a kitöltött táblázatot pedig küldje vissza Papp Krisztina részére a krisztina.papp@mkksz.hu e-mail címre. 
csatolandó nyomtatványok Excel (adatlap, eredménylista, adatvédelmi nyilatkozat)
adatkezelési tájékoztató

Ezzel egyidejűleg ki kell nyomtatni ezt a három géppel kitöltött oldalt (a dátumozást a jelölt aláírásánál kötelező), kék golyóstollal mindhárom papírt a „Jelölt aláírása” helyeken eredetiben alá kell írni, majd beküldeni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székhelyére (1138 Budapest, Latorca utca 2.) 2024. szeptember 17-én 12 óráig.  A kitöltött adatlapok mellé mindenképpen szükséges a borítékba a hallgatói jogviszony igazolásáról készült dokumentum is! 

Az ösztöndíjprogramra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnökségi döntést követően nyújtja be ajánlását a Honvédelmi Minisztérium felé.   

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók