Elindult a jelentkezés a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága közzétette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2023/2024. II. (tavaszi) félévére vonatkozó pályázati felhívását.

Az ösztöndíjprogram célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben részt vevő sportágak olimpiai/paralimpiai szakágának olimpiai/paralimpiai versenyszámokban versenyző azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt felnőtt, vagy utánpótlás korosztályos válogatott sportolók.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei, a programban való részvétel időtartama, a részvételi jogosultság menete, az ösztöndíj mértéke megtalálhatók ide kattintva.

A jelöléshez benyújtandó dokumentumok a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felé:

• A sportoló által aláírt Adatlap, Eredménylista és Adatvédelmi nyilatkozat (eredeti aláírt példánya)

• Felsőfokú végzettség vagy szakképzettség megszerzésére irányuló felsőfokú tanulmányokat igazoló a 2023/2024. tanév II. félévére vonatkozó dokumentum (hallgatói jogviszony igazolás), vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 59. § (1) d) pontja alapján annak igazolása, hogy a hallgató a 2023/2024. tanév II. félévében abszolutóriumot (végbizonyítványt) szerzett.

Aki jelentkezni szeretne az ösztöndíjprogramra, az ide kattintva válassza ki a "Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram adatlap (2023/2024 II. félév)" elnevezésű dokumentumot. Ez egy excel táblázat, amelynek az első fülén szereplő Adatlapot, Eredménylistát és Adatvédelmi nyilatkozatot kell kitölteni, majd a kitöltött táblázatot küldje el a krisztina.papp@mkksz.hu e-mail címre.

Ezzel egyidejűleg a jelentkezőknek ki kell nyomtatni a fent említett három kitöltött oldalt, majd kék golyóstollal mindhárom papírt a „Jelölt aláírása” helyeken eredetiben aláírva kell beküldeni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházába (1138 Budapest, Latorca utca 2.) 2024. július 31-éig. A kitöltött adatlapok mellé mindenképpen kerüljön a borítékba a hallgatói jogviszony igazolásáról készült dokumentum is!

Az ösztöndíjprogramra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnökségi döntést követően nyújtja be ajánlását a Honvédelmi Minisztérium felé.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók