Zárásként újabb két aranyérem Portugáliából

Maraton Világkupa aranyérmet szerzett a klasszikus hosszútávú versenyben is Kiszli Vanda női kajakban, Dóczé Ádám pedig kenuban lett aranyérmes, míg Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián egyformán harmadik lett kajak egyesben. A mieink így kiváló eredménnyel zárták a Viana Do Castelóban zajló viadalt.

Kiszli Vanda a tegnapi, rövidebb távon aratott győzelme után ma 26,2 kilométeren győzött, méghozzá nagy hajrá után. A magyar világbajnoknő mögött néhány tizeddel lemaradva futott be a spanyol Barrios, a harmadik pedig az alig másfél másodperc hátránnyal érkező Czéllai-Vörös Zsófia lett. Csak hogy teljes legyen a magyarok sikere, negyedikként, a vezető bolyról alig leszakadva minden idők legsikeresebb maratoni kajakosa, Csay Renáta futott be.

Férfi kenuban Dóczé Ádám a rövidtávú versenyben szombaton bronzérmet szerzett, vasárnap pedig 8 másodperccel megelőzve a hazai színeket képviselő Lacerdat lett aranyérmes úgy, hogy a dobogó harmadik fokára is egy portugál versenyző állhatott fel. Ugyanebben a versenyszámban Laczó Dániel hatodikként ért célba.

Boros Adrián ezúttal nem került a győzelem közelébe K-1-ben. Simán nyert a portugál Ramalho 29,8 km-en, a spanyol Llorens lett a második, a magyar világbajnok pedig 2.27 perccel lemaradva lett bronzérmes, mögötte Máthé Krisztián negyedik, míg Petró Ádám hatodiként ért be.

Tegnapi és mai eredményeikkel a magyarok simán nyerték a felnőtt éremtáblázatot, miután minden felnőtt versenyszámban legalább a dobogón végeztek.

fotó: Facebook

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók