Mégse

Zárásként újabb két aranyérem Portugáliából

Maraton Világkupa aranyérmet szerzett a klasszikus hosszútávú versenyben is Kiszli Vanda női kajakban, Dóczé Ádám pedig kenuban lett aranyérmes, míg Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián egyformán harmadik lett kajak egyesben. A mieink így kiváló eredménnyel zárták a Viana Do Castelóban zajló viadalt.

Hír

Kiszli Vanda a tegnapi, rövidebb távon aratott győzelme után ma 26,2 kilométeren győzött, méghozzá nagy hajrá után. A magyar világbajnoknő mögött néhány tizeddel lemaradva futott be a spanyol Barrios, a harmadik pedig az alig másfél másodperc hátránnyal érkező Czéllai-Vörös Zsófia lett. Csak hogy teljes legyen a magyarok sikere, negyedikként, a vezető bolyról alig leszakadva minden idők legsikeresebb maratoni kajakosa, Csay Renáta futott be.

Férfi kenuban Dóczé Ádám a rövidtávú versenyben szombaton bronzérmet szerzett, vasárnap pedig 8 másodperccel megelőzve a hazai színeket képviselő Lacerdat lett aranyérmes úgy, hogy a dobogó harmadik fokára is egy portugál versenyző állhatott fel. Ugyanebben a versenyszámban Laczó Dániel hatodikként ért célba.

Boros Adrián ezúttal nem került a győzelem közelébe K-1-ben. Simán nyert a portugál Ramalho 29,8 km-en, a spanyol Llorens lett a második, a magyar világbajnok pedig 2.27 perccel lemaradva lett bronzérmes, mögötte Máthé Krisztián negyedik, míg Petró Ádám hatodiként ért be.

Tegnapi és mai eredményeikkel a magyarok simán nyerték a felnőtt éremtáblázatot, miután minden felnőtt versenyszámban legalább a dobogón végeztek.

fotó: Facebook

Kiss Ádám arany-, Gönczöl Laura ezüstérmes az olimpián!

Rendessy Eszter fantasztikus pénteki aranyérme után szombaton a fiú kajakosoknál is magyar győzelem született Kiss Ádám révén a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia gyorsasági versenyében, míg a kenus Gönczöl Laura ezüstérmet nyert.

Hír

Kiss Ádám a negyeddöntőbe jutást követően a cseh Hradil Tomas ellen kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahol a hazai pályán versenyző argentin Valentin Rossit is legyőzte. A fináléban Jules Vangeellel kellett megküzdenie az aranyéremért, és több mint egy másodperccel jobb időt evezve meg is szerezte a magyar kajak-kenu csapat második aranyérmét.

Gönczöl Laura a selejtezőben a harmadik legjobb időt elérve jutott tovább, a 16 között esélyt sem hagyott a nigériai Blessing Toboh Amusarnak, 18 másodperccel (!) verte meg az alig több mint kétperces versenyben. A negyeddöntőben ennél is simábban, húsz másodperccel előzte meg az ukrán Amina Palamarcsukot. A négy között viszont már komoly erőbedobásra késztette őt a mexikói Stephanie Angie Rodriguez Guzman, de a magyar versenyző őt is másfél másodperccel legyőzte.

A fináléban az üzbég Gulbakhor Fajzieva volt az ellenfél, aki azonban űridőt ment, Gönczöl Laurának nem volt esélye az aranyéremre, de az ezüst is fantasztikus eredmény!

A mieink tehát két arannyal és egy ezüsttel állnak a gyorsasági szakág versenyei után, ez minden idők legjobb ifjúsági olimpiai szereplése a magyar kajak-kenunak.

A vasárnapi pihenőnapot követően hétfőn és kedden rendezik a szlalom küzdelmeit, ott azonban nem lehetnek ilyen reményeink, mint a gyorsasági versenyeken voltak.

Rendessy Eszter ifjúsági olimpiai bajnok!

Egészen ellenállhatatlan versenyzéssel a kajakos Rendessy Eszter aranyérmet nyert a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián a gyorsasági versenyben. Pálla Balázs a fiú kenusoknál a negyedik helyen végzett.

Hír

A lány kajakosoknál már a selejtezőben is toronymagasan a legjobb időt evezte Rendessy Eszter (közel öt másodperccel volt gyorsabb a második legjobbnál), majd a kieséses rendszerben a 16 között 12 másodperccel győzte le a mexikói Andrea Rocha Doniast, a negyeddöntőben hét másodperccel a francia Romane Charayront, de az elődöntőben is hat másodperccel volt gyorsabb a kazah Stela Sukhanovánál.

A fináléban Katarina Pecsukova volt Rendessy Eszter ellenfele, legalábbis papíron, ugyanis – ahogy senkinek, úgy – a szlovák lánynak sem volt esélye a mi Esztink ellen, aki több mint öt másodperc előnnyel megnyerve a döntőt ifjúsági olimpiai bajnok lett!

Rendessy Eszter nagyon magabiztosan lett aranyérmes

A fiú kenusok versenye jóval szorosabb volt: Pálla Balázs a negyeddöntőbe negyedikként jutott tovább, ahol hatalmas csatában, mindössze 0,5 másodperccel, de megverte a brazil Diego Araujo Do Sacimentót. A fináléba jutásért nem bírt a kazah Dias Bakhraddinnal, így a bronzéremért küzdhetett. Az utolsó helyosztón a cseh Jiri Minarik egy hajszállal ugyan, de megelőzte Páll Balázst, aki végül a negyedikként zárt – ő előzetesen a legjobb ötbe szeretett volna kerülni, így túlteljesítette saját elvárásait.

A másik két magyar, Gönczöl Laura (lány kenu) és Kiss Ádám (fiú kajak) szombaton versenyez a gyorsasági szakágban, majd a vasárnapi pihenőnap után hétfőn és kedden rendezik a szlalom küzdelmeit.