Világbajnoki mezőny az országos bajnokságon

Hamisítatlan világbajnoki mezőny, rengeteg friss világbajnok és vb-érmes állt és áll rajthoz a serdülő, ifjúsági és U23-as korosztályos kajak-kenu magyar bajnokságon Sukorón, ahol csütörtökön a 200-as távon mindjárt bajnokokat is avattak.

Lucz Anna, Kiss Blanka és Bragato Giada – ők hárman azok, akik a romániai, fantasztikusan sikerült korosztályos világbajnokság után nem indultak el a csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó ob-n, de minden más pitesti hőst láthatott és láthat a közönség ezekben a napokban.

Így fordulhatott elő, hogy a vébén is parádézó női kajakosok az ob-n is taroltak, Szellák Szabina ifi K1-ben és Biben Karinával, Bakó Olgával és Szendy Lillával egy U23-as hajóban K4-ben is aranyérmet nyert.

Katrinecz Rita győzött az U23-as kajakosok egyesében, míg a párosoknál a Malcsiner Eszter, Szénási Zsófia egységé lett az arany. A férfiak ugyanezen számában a vébén is győztes (igaz, ott 1000 méteren) Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté kettős nyert.

A még serdülő korú Gönczöl Laura C1 U15-U16-ban bajnoki címet nyert, akárcsak ifiben Opavszky Rékával párosban.

Az U23-as korosztályban a további győztesek: Nikodém Patrik (K1), Koleszár Zoltán (C1), Kisbán Zsófia (C1), Sáling Áron, Takács Mihály (C2), Molnár Rebeka, Sáling Laura (C2), Skulka Márton, Csontos Zsolt, Kovács Márk, Hutyka Márió (K4), Balla Levente, Takács Mihály, Sáling Áron, Hajnal Jenő (C4 vegyes).

A további ifista magyar bajnokok 200 méteren: Vajda Bence Ferenc (K1), Hodován Dávid (C1), Opavszky Réka (C1), Orosz Ákos, Keresztes Kristóf (K2), Hodován Dávid, Kollár Kristóf (C2), Kulcsár Csenge Emese, Fülöp Fatime (K2).

Serdülőben bajnoki aranyat nyert a legrövidebb távon csütörtökön: Kiskó Réka (U15 K1), Máró Anna (U16 K1), Kispál Zsombor (U15 K1), Kurucz Levente (U16 K1), Böszörményi Bendegúz (U15 C1), Kuska Bence (U16 C1).

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók