Ünnepeltek a szegedi bajnokok

Megtartott évzáróját a NKM Szegedi Vízisport Egyesület, amely a masters és a sárkányhajós eredményeket nem számítva az idén megnyerte az országos bajnoki pontversenyt.

A szegedi Novotel Hotelben tartott évzárót Petrovics Kálmán klubigazgató nagyon sportszerűen azzal nyitotta, hogy a mögöttük a második helyen zárt, az összetett pontversenyt megnyerő Graboplast Győri Vízisport Egyesület nélkül nem sikerült volna ilyen kiváló eredményeket hoznia a szegedi klubnak sem, hiszen egymást húzta a két rivális egész évben.

Az idei világbajnokságon egyedül a szegedi klub képviseltette magát mind az öt szakágban, és minden versenyzőjük bejutott a döntőbe, összesen három arany-, egy ezüst-, és két bronzéremmel zárták a portugáliai vébét. A világbajnokságon indult kilenc szegedi kajak-kenus (Kárász Anna, Nagy Bianka, Molnár Csenge, Varga Katalin, Suba Róbert, Birkás Balázs, Nádas Bence, Kuli István és Bodonyi András) közül csak Bodonyi András nem vett részt az évzárón, de ő is igazoltan volt távol, hiszen edzőtáborozik.

Az ünnepségen a Nemzeti Közművek különdíjat kapta az utánpótláskorú Nagy Bianka, Molnár Csenge és Kocsis Ádám, de a parasportolók közül Varga Katalint és Suba Róbertet is díjazták.

Hivatalosan elbúcsúztatták Dervarics Attila korábbi elnököt, aki mintegy másfél évtizeden át vezette a klubot – ő egy kajakot kapott búcsúajándékként.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány is. Az elnök amellett, hogy méltatta a kiváló szegedi eredményeket, kiemelte, hogy fontos alappillére a magyar kajak-kenu sportnak a klub, amelyre a jövő évi, szegedi világbajnokságon is számítanak.

A KSI is megtartotta évzáróját:

Akárcsak az AVSE:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók