Újra nyüzsgött a hegyoldal

Minden eddiginél több, közel 1100 kajakos és kenus vágott neki a hagyományos évzáró Nagy Hideg-hegy futásnak, ami idén is utolsó eseménye volt a versenynaptárnak. A sportemberek 541 méternyi szintkülönbséget győztek le a csúcsra vezető 7 kilométeres távon, a leggyorsabb kajak-kenus a Váci Hajó SE versenyzője, a többszörös maratoni világbajnok Petró Ádám lett.

Az abszolút versenyt idén is egy „hazai” futó, a váci Sági József nyerte, aki rendszeres résztvevője nemzetközi hegyifutó viadaloknak. A sportági győztes, Petró Ádám is helyinek számít, a Váci Hajó többszörös ifjúsági világbajnok maratoni kajakosa 32 perc 32 másodperc alatt ért a célba. A lányok között Süvegh Zsófia győzött 41.06-os idővel, ő a Szentendrei Kajak-Kenu SE versenyzője.

A Nagy Hideg-hegy futáson ezúttal is részt vett több válogatott versenyző. Rajthoz állt a többszörös világbajnok Beé István, az ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán, az UTE maratoni világbajnok kenusa, Szabó Kristóf és rengeteg más kiváló maratoni versenyző. Futott Medveczky Erika is, annak ellenére, hogy nemrég még bokaszalag-szakadással küzdött.

„Igaziból csak sétálni jöttem, aztán a rajt után elkezdtem kocogni a végére pedig egész belejöttem” – mondta a célban a világbajnoknő, aki a sérülés ide, vagy oda, becsülettel teljesítette a távot.

„Idén is sok kiváló versenyző volt itt – teszi hozzá a futás főszervezője, Weisz Róbert szövetségi vezetőedző. – De ami még örömtelibb, hogy a közel 75 esztendős Babella Laci bácsi is itt volt és simán teljesítette a távot.

A rengeteg résztvevő még a főszervezőt is meglepte, aki szerint a rendezvény sikere a Nagy Hideg-hegyi futás egyre patinásabb hagyományainak köszönhető.

„A hagyomány mellett fontos, hogy a sportágban van arra szándék és igény, hogy az év végén még egyszer együtt mozduljunk, együtt legyünk – folytatja Weisz Róbert. – Az egyesületek Szegedről, Miskolcról, Tiszaújvárosból, Győrből és az ország minden szegletéből eljönnek az eseményre, ami ráadásul kiváló erőpróba, mert a táv teljesítése mindenki részéről komoly erőfeszítést igényel.”

Az eseményen idén több mint 40 kajak-kenu szakosztály szerepelt, közöttük a MKKSZ ezúttal is sorsolt ki hajókat. A kajakos szakágban az MK-1-est a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület nyerte, a kenusok között az MC-1-et pedig a Dunaferr SE.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók