Újabb rekord 500 méteren

A tegnapi 1000 méteren mutatott teljesítményét is túlszárnyalta a magyar csapat a Csehországban zajló Olimpia Reménységek Versenyén. Ma 11 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzéremmel zártunk és továbbra is megközelíthetetlenek vagyunk a nemzetek közötti pontverseny élén.

A legidősebb férfi kajakosok egyéni 500 méteres számában Kós Benedek Tibor az 1000 méteren szerzett ezüstérem után ma harmadik lett, a 2001-es kategóriában az EYOF kiválósága, Opavszky Márk ezúttal negyedik helyet szerzett, viszont a férfi K-1 500 méteren, a legfiatalabbak között Kiss Ádám az 1000 után ötszáz méteren is aranyérmes lett.

A hölgyek között papírforma eredmény született, a szám világbajnoka, Gazsó Alida Dorka simán nyert a tizenhét évesek között, mögötte második lett Bakó Olga. Az egyel fiatalabb kategóriában Csikós Zsóka lett a második, Fekete Dorina pedig a harmadik K-1 500 méteren, a 15 évesek között pedig a kiváló szezont futó Szellák Szabina nyert, mögötte Kőhalmi Emese Boglárka nyerte az ezüstöt.

A férfi kenusok között C-1 500 méteren a hosszabbik távhoz hasonlóan ezúttal is Zombori Dominik volt a leggyorsabb a a legidősebbek között, ugyanebben a korosztályban Kállai Róbert Gida bronzérmes lett. A tizenhat évesek között Horváth Benedek Tamás sem hibázott és aranyérmet szerzett.

Női kenuban, a legidősebb kategóriát simán nyerte Nagy Bianka, ezzel már ő is két egyéni aranynál jár, az eggyel fiatalabbak között Molnár Csenge ezúttal második lett.

A férfi 2000-es korosztályban K-2 500 méteren Csokor Erik és Gergő Bálint duója egy német párostól kikapva lett ezüstérmes, a hölgyeknél, ugyanebben a kategóriában viszont két magyar egység is dobogóra léphetett. A Biben Karina Klaudia, Nyúli Dóra páros lett az első, a Lődi Adrienn, Zupkó Vanda egység pedig nyerte meg. A fiatalabb női párosok között jól szerepelt Pazár Anna Luca és Kovács Mirtill is, ők szintén bronzérmesek lettek K-2 500 méteren.

Férfi kenu párosban, C-2 500 méteren második lett a 2000-es születésűek között Zupkó Balázs Péter és Mitró Márton, a fiatalabb kenu párosok szombati mezőnyében pedig a Hodován Dávid, Kollár Kristóf duó nyert fél másodperccel egy szlovák egység előtt.

Újabb magyar érem született női C-2 500 méteren, ebben a számban Molnár Csenge és Szamosi Blanka nyert ezüstérmet, míg a fiatalabb női kenusok között Gönczöl Laura és Opavszky Réka lett az ORV legjobbja.

Kettős magyar siker született a női kajakosok 500 méteres számában. Nyert a Szellák Szabina, Kőhalmi Emese Boglárka, Rugási Csilla, Rendessy Eszter összeállítású egység, mögöttük a Biben Karina Klaudia, Bakó Olga, Gazsó Alida Dorka, Csikós Zsóka felállású rutinosabb négyes lett a második.

A nap utolsó döntője is magyar sikerrel zárult. Férfi C-4 500 méteren ugyanis a Zombori Dominik, Mitró Márton, Kocsis Ádám, Zupkó Balázs Péter összetételű négyes volt a leggyorsabb.

A magyar válogatott két nap alatt, az 1000 és az 500 méteres döntők során eddig 20 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szerzett.

„Nagyon jó volt látni, hogy most már minden szakágban nyertünk egyes- és páros aranyérmet. A férfi kenusok, a női kajakosok és kenusok szerepeltek eddig igazán jól, férfi kajakban  pedig egy domináns német társaság bontogatja szárnyait. Érdekesség, hogy ami ma női kajakban történt, olyan eddig még nem volt, a „kis” négyes megverte a „nagy” négyest, ez azt jelenti, hogy a teljes serdülő és ifi női korosztályunk rendkívül erős. Öröm látni azt is, hogy minden korcsoportban vannak kimagasló egyéni versenyzőink. Név szerint ki kell emelni Zombori Dominikot, a két távon egyest nyerő Kiss Ádámot és Nagy Biankát, valamint Szellák Szabinát, aki nyert egyest és a négyes vezérevezőseként is kimagasló teljesítmény nyújtott” – mondta a versenyt a helyszínen megtekintő felnőtt szövetségi kapitány, Hüttner Csaba.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók